Головна Новини Дозвілля психологія Як можна навчитися щастя: вчені придумали тренінг
commentss НОВИНИ Всі новини

Як можна навчитися щастя: вчені придумали тренінг

У досягненні щастя достатньо курсу психотерапії

29 березня 2021, 20:35
Поділіться публікацією:

Відчувати себе щасливим хоче кожен, але на жаль, не для всіх ця емоція є нормою. Але є і хороші новини: італійські вчені стверджують, що щастя може знайти будь-хто і розповіли, що для цього потрібно.

Як можна навчитися щастя: вчені придумали тренінг

Як стати щасливим / Фото: Unsplash.com

Вчені з Університету Тренто в Італії провели експеримент, який довів, що щастя можна навчитися. Вони розробили унікальний інтенсив, який допомагає підвищити задоволеність життям і знизити рівень тривоги, стресу і занепокоєння.

Учасники експерименту протягом дев'яти місяців відвідували класи в Інституті тибетської культури імені лами Цонкапи в регіоні Тоскана. Протягом цього часу вони слухали презентації та відеокурси, були присутні на дискусіях про психологію і нейробіологію, а також відвідували теоретичні уроки з філософії та медитативні практики.

Особливу увагу приділили вивченню мозку: нейропластичності, фізіології стресу і тривоги, болю і задоволення, позитивних і негативних емоцій, бажань і залежностей, співчуття. Протягом курсу вчені помітили, що психологічні показники людей стали поліпшуватися.

"Натхненням для проведення експерименту стала ідея, яка присутня як в західних, так і в східних філософських традиціях, що щастя нерозривно пов'язане з розвитком внутрішнього балансу, доброзичливого ставлення до себе і до світу, а також розуміння людського розуму", — зазначив дослідник Нікола де Пізапія.

Нагадаємо, що вчені з Бірмінгемського університету в ході дослідження з'ясували, що 20-хвилинна прогулянка в парку покращує настрій, самопочуття і підвищує рівень щастя.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, на що витрачати гроші, якщо хочеш купити собі щастя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини