Головна Новини Дозвілля психологія Вчені розповіли про швидкий спосіб стати щасливішим
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли про швидкий спосіб стати щасливішим

Дізнайтеся, як ви можете поліпшити емоційне самопочуття

25 березня 2021, 12:15
Поділіться публікацією:

Дослідники з Бірмінгемського університету заявили, що для поліпшення самопочуття і підвищення рівня щастя людині достатньо 20-хвилинної прогулянки в парку. До такого висновку вони прийшли, вивчивши дані свого опитування.

Вчені розповіли про швидкий спосіб стати щасливішим

Як стати щасливішим / фото: freepik

Експерти провели експеримент в трьох найбільших парках, які за день відвідує велика кількість людей. Вони запросили для участі 94 людини. На добровольців наділи спеціальний пристрій, який стежив за їх фізичними показниками. Учасники гуляли в парку 20-25 хвилин, після чого заповнювали спеціальну анкету. Результати дослідження показали, що рівень емоційного благополуччя учасників, який вони оцінювали самостійно, в середньому підвищувався приблизно на 64 відсотки.

Провідний автор дослідження Хон Юен каже, що завдяки зближенню з природою, а також участі у всіляких оздоровчих або соціальних заходах, які часто влаштовуються в міських парках, у людини значно знижується рівень стресу. При цьому, необов'язково в парку займатися спортом, просто потрібно насолоджуватися природою, дихати свіжим повітрям, щоб з'явився "ефект обнулення", коли людина відновлює сили після стресу, розумової активності та налаштовується на позитивний лад.

Експерт каже, що в дослідженні є певні недоліки, проте отримані результати вказують на те, що людям необхідно зближення з природою, тому потрібно берегти міські парки й займатися їх благоустроєм.

Нагадаємо, що психолог Людмила Артем'єва виділила фразу, яку варто забути в першу чергу, тому що вона може перегороджувати наш шлях до щастя.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що необхідно жінці, щоб бути щасливою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини