Головна Новини Дозвілля психологія Втома від війни: як уникнути емоційного вигоряння
commentss НОВИНИ Всі новини

Втома від війни: як уникнути емоційного вигоряння

Психолог Світлана Ройз поділилася порадами, як упоратися з відчуттям втоми та емоційного вигоряння під час війни

22 квітня 2022, 03:25
Поділіться публікацією:

Психологічне становище українців зараз дуже нестабільне. Війна викликає багато стресу, переживань та тривоги. Багатьом людям важко справлятися з емоціями, і вони відчувають втому та вигоряння. Як це подолати?

Втома від війни: як уникнути емоційного вигоряння

Як подолати емоційне вигоряння під час війни (фото з відкритих джерел)

Психолог Світлана Ройз зазначила, що допомогти впоратися з емоційними проблемами можна так:

Спогади про мирний час

Організм у стані постійного стресу переживає кілька різних етапів, багато громадян вже пройшли етапи активізації та адаптації. У стані сильного стресу ми не помічаємо втоми, оскільки основною метою є виживання. У нас пропадає апетит, бажання спати чи щось робити інше. Але такого допускати не варто, бо це сильно відбивається на психіці. Експерт каже, що профілактикою емоційного вигоряння є спогади про мирний час.

Інформаційний детокс

Не варто перенасичувати себе інформацією, не сидіть на новинах 24/7, робіть перерви та постарайтеся абстрагуватися від негативу. Підтримуйте щось хороше у собі, щоб утримувати баланс позитивного та негативного у житті.

Культивувати мрії про майбутнє

Пам'ятайте, що війна закінчиться. Нам слід подумати про те, чим ми займатимемося і як житимемо після перемоги. Можна навіть написати список справ, які ви хочете втілити, коли настане мирний час.

Нагадаємо, що у нашій країні триває війна, від якої вже постраждали багато людей — вони втратили роботу, близьких, будинок. На своїй сторінці в Instagram психолог Анна Панфілова розповіла, як правильно розмовляти з такими людьми, щоби висловити свою підтримку.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що військовий психолог Наталія Шейко поділилася з українцями порадами, які допоможуть зберегти ментальне здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини