Головна Новини Дозвілля психологія Скільки потрібно часу, щоб пережити розставання
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки потрібно часу, щоб пережити розставання

Вчені в ході дослідження з'ясували, скільки потрібно часу, щоб пережити розставання з коханою людиною

30 листопада 2021, 19:35
Поділіться публікацією:

Багато людей переживають розставання. Цей період дуже болісний і складний, іноді може здаватися, що настав кінець світу. Але це не так. Дослідники стверджують, що час таки лікує. Скільки потрібно часу, щоб пережити розставання?

Скільки потрібно часу, щоб пережити розставання

Розставання (фото з відкритих джерел)

Насправді конкретної відповіді на це питання не існує, адже кожен має свою любовну історію. Але вчені провели дослідження, в ході якого з'ясували, що через три місяці після розставання з коханою людиною стає легше.

В експерименті взяли участь 155 молодих людей (чоловіків та жінок). Усі вони пережили розлучення 11 місяців тому. Більшість учасників опитування (71%) погодилися з позитивними твердженнями: "Я багато чого дізнався про себе", "Я виріс як особистість" та "Я став цілеспрямованішим і зібранішим".

Дослідники зазначили, що відчуття, які людина переживає під час розставання, активує в мозку ті ж ділянки, що й фізичний біль.

Звичайно ж, три місяці — умовний термін: комусь із нас потрібно більше часу, щоби залікувати серцеву рану, комусь — менше. Причому цей важкий період однаково переживає й ініціатор розставання, і людина, яку покинули.

Аналізуючи результати, вчені дійшли висновку, що "можливо, душевне зростання і позитивні емоції — набагато важливіші уроки розлучення, ніж було думати раніше". Якщо висловити ту ж думку крилатими словами Ніцше, те, що нас не вбиває, робить нас сильнішими.

Нагадаємо, що рідко розставання буває безболісним, тому багато людей важко переживають цей період і впадають у депресію. Але не можна страждати вічно. Психологи виділили кілька кроків до відновлення після розриву стосунків.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в житті практично всі мають колишніх, розставання з якими було неминуче. Чому це відбувається? Психологи назвали п'ять найпоширеніших причин, які змусили вас розійтися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини