Головна Новини Дозвілля психологія Що таке почуття провини і як від нього позбутися
commentss НОВИНИ Всі новини

Що таке почуття провини і як від нього позбутися

"Придумайте мені таке заняття, щоб зняти з мене гріхи"

1 вересня 2020, 18:45
Поділіться публікацією:

От буває таке: начебто нічого поганого і не зробив, а почуття провини все одно засіло десь всередині. Про те, чому воно виникає і як з ним боротися, розповів психолог Михайло Лабковський. Про це пише видання segodnya.

Що таке почуття провини і як від нього позбутися

Що таке почуття провини і як від нього позбутися. Фото: unsplash.

Почуття провини — це стан, при якому людина боїться бути собою і не може робити те, що хочеться, тому що впевнена, що робить погано іншим людям.

Психолог стверджує, що почуття провини може виникнути по абсолютно різним причинам: комусь соромно бути незаміжньою (неодруженим) в певному віці; комусь соромно перед батьками за те, що він/вона займається самореалізацією; а хтось картає себе за те, що не зміг знайти "серйозну" професію.

В майбутньому це стає нашими невиправданими очікуваннями. І потім люди звертаються за допомогою до психолога, щоб той знайшов рішення їхніх проблем.

"До мене як до психолога часто приходять за наступним: "придумайте мені таке заняття, щоб зняти з мене гріхи "," навчіть хотіти заміж / одружитися, якщо я не хочу "," наставте на шлях істинний, якщо я музикант, а треба хотіти працювати в офісі ", — розповідає Лабковський.

Експерт упевнений в тому, що така поведінка веде в нікуди. Тому вже зараз вкрай важливо навчитися чути свої бажання, розпізнавати їх і втілювати в реальність. Чим раніше ви навчитеся це робити, тим більше з'явиться щасливих днів у житті.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, популярні переконання, які заважають жіночому щастю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини