Головна Новини Дозвілля психологія Що таке гештальт-терапія і для чого вона потрібна
commentss НОВИНИ Всі новини

Що таке гештальт-терапія і для чого вона потрібна

Напрямок, який вчить пізнавати себе заново

26 серпня 2020, 14:39
Поділіться публікацією:

Закрити очі і усвідомити: щоб не відбувалося, ви можете відчути себе щасливим прямо зараз. Що таке гештальт-терапія, розповідає психолог Олексій Песоцький. Про це пише видання tsn.

Що таке гештальт-терапія і для чого вона потрібна

Що таке гештальт-терапія і для чого вона потрібна. Фото: unsplash. Бен Уайт

Про цю цікаву тему можна говорити досить довго, але якщо спробувати описати її максимально зрозумілою для кожного мовою, то вийде приблизно наступне.

Гештальт-терапія — це терапія дії та контакту. Це наука, яка вчить людину розпізнавати свої потреби, бажання і здійснювати їх. У разі, якщо не виходить досягти бажаного, то завдання даної терапії, зрозуміти, чому так відбувається, і що з цим робити далі.

Ця галузь психотерапії з'явилася ще в 1950-х роках, а зараз є однією з найбільш популярних психологічних практик. І причина цього очевидна: висока ефективність.

Усвідомлення — одне з ключових понять гештальт-терапії. А його метою є створення і зміцнення завершеного образу (або гештальта), за допомогою якого людина знаходить свої слабкі та сильні сторони. Далі вона вчиться приймати їх, таким чином намагаючись відновити цілісний образ своєї особистості.

Також особлива увага приділяється незалежності особистості — коли людина вчиться чути свої мрії, а не бажання інших людей.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як правильно розслаблятися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Миахаил

5 липня 2023, 14:28

В течение многих лет я ругал себя за то, что не сделала музыкальную карьеру и не стала известным певцом. Это поглощало меня до такой степени, что я сопротивлялся работе юристом. В 30 лет я обратилась к гештальт-терапевту в MIGIS (https://migis.ua/center/ru ), а в 33 года нашла свое призвание в качестве SEO-специалиста и юриста в сфере информационных технологий. Они вернули ключ к моей жизни, освободив меня от нереалистичных мечтаний с помощью гештальт-терапии.


Новини