Головна Новини Дозвілля психологія Психологи розкрили секрет заниженої самооцінки
commentss НОВИНИ Всі новини

Психологи розкрили секрет заниженої самооцінки

Сила сигналів між кишечником і мозком вимірювалася шляхом реєстрації електричної активності обох областей одночасно

9 вересня 2021, 02:00
Поділіться публікацією:

Фахівці виявили, що ймовірність виникнення сорому за свій зовнішній вигляд і стурбованість вагою багато в чому залежать від сигналів, що надходять у мозок від внутрішніх органів. У дослідженні група здорових дорослих повинна була оцінити свою зовнішність і вагу. Потім дослідники провели вимірювання сигналів від внутрішніх органів. Фахівці пояснюють, що деякі сигнали від серця і кишківника обробляються на несвідомому рівні, і нервова система переробляє їх, щоб забезпечити мозок постійно оновлюваною інформацією про внутрішній стан організму, пише verywellmind.

Психологи розкрили секрет заниженої самооцінки

Психологи - фото з відкритих джерел

Сила сигналів між кишківником і мозком вимірювалася шляхом реєстрації електричної активності обох областей одночасно. Дослідники виміряли реакцію мозку на серцебиття. Як виявилося, слабші реакції мозку на кишківник і серце були пов'язані з високим рівнем сорому за свій зовнішній вигляд.

"Ми виявили, що коли мозок менш чутливий до цих неявних сигналів зсередини тіла, то люди з більшою ймовірністю негативно сприймають свій зовнішній вигляд. Можливо, коли мозок має слабкий зв'язок з внутрішніми органами, він приділяє більше уваги зовнішньому тілу", — кажуть психологи.

Нагадаємо, психологи провели експеримент, в ході якого з'ясували, що лайки підсилюють ненависть під час політичних суперечок. Як це можна пояснити? Дослідники створили соціальну мережу. Вони попросили зареєструватися в ній понад 200 осіб. В рамках експерименту вчені виводили на екран комп'ютерів набір із кількох десятків коротких повідомлень, що стосуються максимально дискусійних тем, які постійно викликають суперечки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини