Головна Новини Дозвілля психологія Перевірте себе: 4 основних компоненти здорових відносин
commentss НОВИНИ Всі новини

Перевірте себе: 4 основних компоненти здорових відносин

Якими повинні бути справжні любовні відносини

12 травня 2021, 05:23
Поділіться публікацією:

Група психологів сформулювала кілька заповідей здорових відносин.

Перевірте себе: 4 основних компоненти здорових відносин

Відносини (фото з відкритих джерел)

Зацікавленість. Мабуть, саме з цього компонента починається спілкування як таке. І з нього починаються будь-які відносини. Інтерес розвивається відразу у двох напрямках: інтерес до людини і інтерес до відносин. Різниця в тому, що перше — це недостатній привід для формування любові. Другий напрямок — це мотивація для формування контакту і відносин, пише joymiller.

Почуття безпеки. Це означає, що обидва партнери впевнені у своїй фізичній недоторканності, а також можуть абсолютно спокійно поділитися один з одним своїми проблемами або приводами для радості. При цьому, кожна зустріч після розлуки приносить позитивні емоції, а в період самої розлуки партнери не відчувають почуття туги або розгубленості.

Прийняття. Це, ймовірно, найскладніший з компонентів здорових відносин. Психологи мають на увазі відмову від спроб що-небудь змінити в іншій людині "під себе". Безумовне прийняття означає прийняття без умов. Цей пункт неможливо виростити в собі доти, поки не буде такого ж безумовного прийняття самого себе. А для переважної більшості людей це завдання вкрай важка.

Взаємодопомога. У партнерів спільні цілі. Вони не намагаються ставити один одному палиці в колеса, а не змагаються, не хочуть "перемогти" один одного. Замість цього в стосунках панує взаємовиручка і взаємна підтримка.

Нагадаємо, відношення між жінкою і чоловіком — завжди актуальна тема. Однак з розвитком цивілізації і технічним прогресом сімейні та романтичні відносини дещо змінилися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини