Головна Новини Дозвілля психологія П'ять звичок, які призводять до розчарування в житті
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять звичок, які призводять до розчарування в житті

Психолог Андреа Боніор розповіла, від яких звичок необхідно позбутися, тому що вони призводять до розчарування в житті

5 серпня 2021, 11:40
Поділіться публікацією:

Часом люди ставлять своє життя "на паузу", заважають собі бути щасливими, а все через неправильні психологічні установки. Деякі з них гальмують наш розвиток і змушують розчаровуватися у житті. Психолог Андреа Боніор назвала основні з них.

П'ять звичок, які призводять до розчарування в житті

Що призводить до розчарування в житті. Фото: iStock/Guliver

Звичка не прощати себе

Не зациклюйтеся на своїх помилках, бо жаль, почуття провини, сорому і песимістичні установки формують у вас негативний погляд на світ — і все через почуття, що ви недостойні хорошого ставлення до себе. Навчіться прощати себе, вчіться на своїх помилках і рухайтеся далі з правильними думками.

Звичка думати, що нічого не зміниться на краще

Життя непередбачуване і на зміну чорній смузі завжди приходить біла. Не думайте, що завжди все буде погано і що в цьому світі не збуваються тільки ваші мрії й бажання. Життя складається зі злетів і падінь, потрібно вміти приймати і те, й інше. Не позбавляйте себе радості життя, вірте, що всі труднощі тимчасові.

Звичка вірити, що все владнається само собою

Багато людей не вживають ніяких дій у тій чи іншій ситуації, тому що сподіваються, що все якось само "владнається". Але ми ставимо себе в безпорадне становище і розчаровуємося, коли ситуація лише погіршується. Не придушуйте своїх бажань та інтересів, слухайте себе й дійте так, як відчуваєте.

Звичка не бути вдячним

Навчіться дякувати життю за те, що у вас є. Навчіться шукати у всьому позитивні сторони, тому що цинізм і жовчність ще жодної людини не зробили щасливою.

Звичка вірити в те, що життя вам непідвладне

Якщо людина буде так думати, то з часом втратить інтерес до життя і розчарується в ньому. Чим довше ми не діємо, тим сильніше відчуваємо себе нещасливими, заганяємо себе у депресію і перестаємо радіти дрібницям. Почніть діяти, і ви побачите безліч можливостей, щоб розвиватися, рости й отримувати задоволення від життя.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які звички можуть програмувати бідність.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини