Головна Новини Дозвілля психологія П'ять речей, які не можна вимагати від партнера
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять речей, які не можна вимагати від партнера

Психологи назвали кілька речей, які не можна вимагати від партнера, якщо хочете зберегти стосунки

30 жовтня 2021, 23:45
Поділіться публікацією:

Щоб стосунки залишалися гармонійними та приносили комфорт, партнери мають мати поняття особистого простору. Є межі, які краще не порушувати. Психологи назвали кілька речей, які не варто вимагати від свого партнера.

П'ять речей, які не можна вимагати від партнера

Що не можна вимагати від свого партнера / фото: Shutterstock

Припинити спілкування з друзями чи членами сім'ї

Не можна перешкоджати спілкуванню своєї коханої людини з людьми, які їй дорогі. Спробуйте спокійно та конкретно пояснити, що вам не подобається в словах та вчинках його рідних чи друзів. Ви можете самі відмовитись від спілкування з ними, але змушувати партнера так робити не варто. Інакше це вважається емоційним насильством.

Примушувати вас проводити час із його друзями чи членами сім'ї

Цей пункт є логічним продовженням попереднього. Якщо вас не можуть змусити припинити спілкування з вашими друзями, то нав'язувати спілкування зі своїми теж не повинні.

Наполягати на зміні місця роботи чи звільнення

Не потрібно змушувати свого партнера звільнятися з роботи або шукати більш оплачуване місце, коли йому подобається те, чим він займається. Постійний тиск не приведе ні до чого хорошого, такими маніпуляторними діями ви руйнуєте стосунки.

Знецінювати досягнення

Є партнери, які намагаються знецінити перемоги, успіхи та будь-які досягнення своєї другої половинки. Наприклад, аб'юзер може домагатися того, щоб жінка почала думати ніби вона правда нікчемна господиня чи погана мати. Ось тоді можна буде зіграти роль наставника чи рятівника у сліпучому білому пальті. Зрозуміло, що секрет такої поведінки — власна неспроможність та невпевненість у собі.

Критикувати зовнішність

Бувають ситуації, коли чоловік наполегливо просить дівчину перефарбуватися в блондинку або зробити губи/груди, але їй не хочеться змінювати свою зовнішність. Але цього взагалі не можна вимагати від свого партнера. Не намагайтеся нікого переробляти під себе.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як внести гостроту у стосунки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини