Головна Новини Дозвілля психологія Названа найголовніша ознака скорого розлучення
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа найголовніша ознака скорого розлучення

Професор психології Джон Готтман назвав найпершу і головну ознаку скорого розлучення або розставання

4 жовтня 2021, 14:40
Поділіться публікацією:

На жаль, багато шлюбів закінчуються розлученнями й причин, чому люди вирішили йти різними шляхами насправді безліч. Професор психології Джон Готтман довгі роки вивчав поведінку подружніх пар, щоб визначити, що є головною причиною розставання і чи можна йому запобігти.

Названа найголовніша ознака скорого розлучення

Як зрозуміти, що ви на межі розлучення / Фото: Pixabay

Сімейний консультант видав книгу під назвою "Сім принципів щасливого шлюбу" і розповів, що в ході своїх досліджень на тему стосунків, з'ясував, що головним провісником розлучення є одна якість — презирство. Так, почуття відрази, роздратування, закочування очей і негативні думки в сторону партнера говорять про те, що у ваших стосунках почалися серйозні проблеми. Психолог каже, що кожна пара повинна вчасно усвідомити, що презирство завдає шлюбу серйозної шкоди.

Джон Готтман каже, що роздратування від тієї чи іншого поведінки партнера або його звичок — явище нормальне, але не можна дати йому перерости в огиду або презирство — якості, які руйнують любов. У всіх пар є труднощі, але те, як ви їх вирішуєте — з добротою або презирством, визначає подальшу долю вашого союзу.

Психолог каже, що партнери, які уникають розмов про свої проблеми приречені на розлучення. На його думку, є "чотири вершники", тобто ознаки майбутнього розлучення: презирство, критика, обструкція і захисна реакція. Всі вони погано впливають і на взаємини партнерів, і на їх емоційне здоров'я.

Експерт радить не піддаватися злості й не з'ясовувати стосунки з коханою людиною, коли ви перебуваєте в стані агресії або сильно роздратовані. У таких моменти, краще відкласти розмову, щоб не погіршити ситуацію.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому українці масово розлучаються - пояснення психолога.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини