Головна Новини Дозвілля психологія 8 порад для здорового сну, про які слід знати кожному
commentss НОВИНИ Всі новини

8 порад для здорового сну, про які слід знати кожному

У МОЗ продовжують ділитися важливою та корисною інформацією для українців

1 лютого 2022, 01:23
Поділіться публікацією:

Сон дуже важлива складова якісного та здорового життя, адже від нього залежить фізичне та моральне самопочуття. Тому ловіть важливі поради, як зробити нічний відпочинок воістину повноцінним. У МОЗ продовжують ділитися важливою та корисною інформацією українців. Цього разу фахівці нагадали про важливість сну та про те, як зробити його якісним. Достатня кількість сну допомагає покращити якість життя, зміцнити фізичне та психічне здоров'я, стимулює центральну нервову систему працювати коректно.

8 порад для здорового сну, про які слід знати кожному

Сон (фото з відкритих джерел)

"Брак сну робить нас дратівливим, може негативно впливати на мислення, увагу, швидкість реакції, креативність, здатність працювати і вчитися, спілкуватися з іншими, контролювати емоції та поведінку тощо. Дефіцит сну також пов'язують з розвитком депресивних станів", — зазначають спеціалісти.

Як покращити якість сну:

Уникайте яскравого світла перед нічним відпочинком;

Відмовляйтеся від надто ситної вечері;

Обов'язково провітрюйте спальню перед сном;

Відмовтеся від гаджетів за 30-60 хвилин до сну;

Вважайте за краще вільний і комфортний одяг для сну;

Створіть свій режим: лягайте і прокидайтеся щодня в той самий час;

Не ігноруйте фізичної активності вдень;

Введіть ритуал заспокоєння та розслаблення увечері. Це може бути медитація, самомасаж, читання картонних книжок, ванна, дихальні вправи.

Нагадаємо, шум – одна з головних перешкод для гарного нічного сну. Що підтверджує і професор Нілонг Вяс. Що з цим можна вдіяти? Розповімо про це далі. За словами лікаря, важливо додати до спальні кілька речей – м'які меблі, килимки та щільні штори. Про це розповідає видання Medikforum. "Звук відбивається від жорстких поверхонь і поглинається м'якими", — пояснює професор Вяс. Установка товстіших склопакетів може допомогти з шумом зовні, а використання звукоізоляції заглушить галасливих сусідів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини