Головна Новини Дозвілля психологія Як покращити свій сон, коли заважають сусіди
commentss НОВИНИ Всі новини

Як покращити свій сон, коли заважають сусіди

Установка товстіших склопакетів може допомогти з шумом зовні, а використання звукоізоляції заглушить галасливих сусідів

23 грудня 2021, 04:36
Поділіться публікацією:

Шум — одна з головних перешкод для гарного нічного сну. Що підтверджує і професор Нілонг Вес. Що з цим можна вдіяти? Розповімо про це далі. За словами лікаря, важливо додати до спальні кілька речей – м'які меблі, килимки та щільні штори. Про це розповідає видання Medikforum.

Як покращити свій сон, коли заважають сусіди

Сон (фото з відкритих джерел)

"Звук відбивається від жорстких поверхонь та поглинається м'якими", — пояснює доктор Вяс.

Установка товстіших склопакетів може допомогти з шумом зовні, а використання звукоізоляції заглушить галасливих сусідів. Швидке та просте рішення – використовувати беруші або навушники з шумом придушення. Крім того, можна включати білий шум, який допомагає заглушувати інші звуки. Шумна атмосфера може призводити до фрагментації нічного сну, навіть якщо ви не прокидаєтеся.

"Навіть якщо ви не прокидаєтеся, шуми впливають на сон, змінюючи час, який ми проводимо на певних стадіях сну", — зазначає Вяс.

Гамір може переривати повільний і швидкий сон, а також збільшувати вироблення гормонів, таких як адреналін та кортизол. Такі гормони підвищують частоту серцевих скорочень та артеріальний тиск. Постійний шум ночами може призводити до сонливості вдень, дратівливості, змін із психічним здоров'ям. Візьміть на озброєння ці поради, щоб зробити свій сон міцним та здоровим. Особливо актуальними будуть для тих, хто живе з рідними, чий розпорядок дня суттєво відрізняється.

Нагадаємо, розлад сну — серйозна проблема для сучасних людей, яка негативно позначається на фізичному і психологічному здоров'ї. Вчені стверджують, що безсоння може бути викликане й низкою продуктів. Яких саме? Американські дослідники провели експеримент, участь у якому взяли 50 тисяч людей. Вони подробиці розповіли про особливості свого харчування. Зібравши дані, вчені виявили зв'язок між якістю сну та раціоном харчування. З'ясувалося, що їжа, яка містить багато рафінованих вуглеводів, зокрема цукор, білий хліб, білий рис, погіршує тривалість сну.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини