Головна Новини Дозвілля психологія Чому телефони допомагають нам отримувати більше задоволення від різних заходів
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому телефони допомагають нам отримувати більше задоволення від різних заходів

Американські дослідники вивчили взаємозв'язок між створенням контенту і рівнем задоволення від різних заходів

16 листопада 2020, 19:39
Поділіться публікацією:

Напевно ви бачили на будь-якому заході два типи людей: ті, які насолоджуються моментом, не відволікаючись на будь-які інші чинники; і ті, хто знімає все на свій телефон. І якщо ви ніколи не розуміли другий тип людей, то не варто поспішати з висновками. Вчені заявили, що такі люди отримують набагато більше задоволення від заходу.

Чому телефони допомагають нам отримувати більше задоволення від різних заходів

Чому телефони допомагають нам отримувати більше задоволення від різних заходів. Фото: unsplash

Фахівці з Америки детально вивчили взаємозв'язок між створенням контенту і рівнем задоволення від різних концертів, спортивних змагань та інших заходів.

Вони прийшли до висновку, що люди, які активно користуються соціальними мережами і фіксують яскраві моменти свого життя на камеру, відчувають себе набагато щасливішими. Пояснюється це тим, що така практика дозволяє людині набагато краще відчути атмосферу і насолодитися кожною миттю.

Експерти впевнені в тому, що коли людина фотографує чи знімає захід, то вона повністю занурюється в цей процес, підсилюючи відчуття залученості.

Але є одна умова: подібного ефекту можна досягти тільки тоді, коли людина використовує телефон для передачі "справжнього" досвіду. А якщо під час заходу вона буде весь час відволікатися на соцмережі, то їй не вдасться підвищити рівень свого задоволення.

"Це дослідження розкриває важливу роль технологій в нашому повсякденному житті. Створюючи контент, люди можуть використовувати технології таким чином, щоб вони доповнювали їх досвід, а не заважали їм", — резюмували вчені.

Також видання "Коментарі" розповість, чому через соцмережі з'являється почуття самотності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини