Головна Новини Дозвілля психологія Чому погану новину краще повідомляти першою
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому погану новину краще повідомляти першою

За словами вчених, приховувати погані новини неефективно

22 лютого 2021, 12:20
Поділіться публікацією:

Яку новину співрозмовнику повідомляти першою: хорошу чи погану? Це питання змушує багатьох задуматися. Але каліфорнійські вчені впевнені, що краще починати з поганої, адже це допоможе знизити занепокоєння співрозмовника.

Чому погану новину краще повідомляти першою

як правильно повідомляти погані новини (фото з відкритих джерел)

Дослідники провели кілька експериментів і заявили, що, якщо ви комусь хочете повідомити дві новини: хорошу і погану, то починати потрібно з поганої. Така тактика знизить занепокоєння співрозмовника, і він зможе сконцентруватися на проблемі.

Багато ж хто вважає, що краще першою повідомляти гарну новину, тому що бесіда спочатку побудується на позитиві й співрозмовник не буде перемикання на негатив. Але така тактика вигідна лише тому, хто повідомляє ці новини. Насправді ж, люди, які отримують новини, хочуть спочатку почути погане, щоб зрозуміти, до чого готуватися і сконцентруватися на тому, як розв'язувати проблему.

Ще дослідники проаналізували, як працює техніка "сендвіча", яку застосовують багато керівників. Вона працює за принципом: "хороша новина — погана новина — хороша новина". Але результати показали, що від цієї стратегії виграє більше той, хто ці новини повідомляє, а не той, хто отримує.

"Якщо ви менеджер, стратегія сендвіча може підняти настрій людям, але не допоможе їм змінити поведінку", — зазначає дослідниця Анджела Легг. Крім того, за її словами, така стратегія може збити співрозмовника з пантелику.

Тоді як він, навпаки, чуючи погану новину з самого початку, може легше сконцентруватися на розв'язанні проблеми.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як навчитися "читати" по очах свого співрозмовника.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини