Головна Новини Дозвілля психологія Чому перше враження часто буває помилковим
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому перше враження часто буває помилковим

Іноді ми схильні узагальнювати і судити за шаблоном

9 вересня 2020, 19:54
Поділіться публікацією:

Знайомлячись з новою людиною, ми за лічені хвилини можемо скласти свою думку про неї. Частенько перше враження може виявитися помилковим. Ірина Кириченко, психолог проекту "Одруження наосліп", розповіла про те, які саме чинники впливають на формування нашої думки. Про це пише видання lemonade.

Чому перше враження часто буває помилковим

Чому перше враження часто буває помилковим. Фото: unsplash.

"Зустрічають по одягу" — це дійсно так. Коли ми зустрічаємо чоловіка або жінку з заможним зовнішнім виглядом, то авансом даруємо йому свою прихильність. Нам думається, що раз ця людина так чудово виглядає, значить і її якості повинні виявитися не гірше. Але фахівець каже, що це може бути далеко не так. Наприклад, успішна жінка може виявитися поганою дружиною або господинею. А заможний чоловік може бути жаднюгою.

Якщо людина з перших хвилин проявляє до нас добре ставлення, то це не може не підкуповувати. Однак не варто забувати, що така поведінка може виражатися в бажанні бути хорошим в очах інших людей.

Також психолог впевнена в тому, що абсолютно кожен з нас має зовнішні критерії, яким віддає перевагу. І якщо зовнішність нового знайомого або знайомої нам приємна, то ми починаємо швидше відкриватися і зменшувати дистанцію. А в іншому випадку — ми починаємо ставитись до людини з упередженням, не даючи йому можливості проявитися.

Ірина прийшла до висновку, що не потрібно відразу ж виносити вердикт про своє перше враження. Краще пізнати людину краще, щоб перше враження не зіграло з нами злий жарт.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як швидко стати оптимістом: думка фахівця.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини