Головна Новини Дозвілля психологія Чому люди розлучаються: названа основна причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому люди розлучаються: названа основна причина

Вчені відзначили, що найважливіше в стосунках - близькість

30 вересня 2020, 20:00
Поділіться публікацією:

Кожна людина прагне побудувати міцні та тривалі стосунки, які будуть приносити задоволення і радість. Правда, не у всіх це виходить. Вчені з Канади визначили основну причину, яка найчастіше призводить партнерів до розставання. Результати їх дослідження опубліковані в журналі Social Psychological and Personality Science.

Чому люди розлучаються: названа основна причина

Для участі в експерименті запросили 4 тисячі дорослих людей, які щотижня відповідали на питання, які стосуються їх стосунків. З вихідної вибірки близько 100 учасників завершили дослідження після розриву стосунків.

Проаналізувавши дані, експерти прийшли до висновку, що відсутність близькості — ключовий фактор при розставаннях. Стосунки швидше припинялися у тих, хто мало цікавився партнером і неохоче ділився з ним своїм життям.

Дослідники відзначають, що людям в парі може не вистачати близькості, і не варто це ігнорувати, навіть якщо немає ознак нерозуміння або частих сварок.

Однак ці висновки потрібно сприймати з застереженнями. Можливо, стосунки, які одному партнеру здавалися досить близькими, зовсім не задовольняли іншу людину.

Автори відзначають, що було б цікаво дізнатися, як рівень близькості впливає на рішення про розставання, і досить задоволеності тільки однієї зі сторін, щоб зберігати та продовжити стосунки.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які жахливі помилки роблять жінки у стосунках.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини