Головна Новини Дозвілля психологія Чому через соцмережі з'являється почуття самотності: відповідь психологів
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому через соцмережі з'являється почуття самотності: відповідь психологів

Красиві фотографії з профілів інших змушують нас постійно порівнювати себе з кимось

11 листопада 2020, 17:54
Поділіться публікацією:

Фахівці вирішили з'ясувати, чи дійсно соціальні мережі можуть посилити наше почуття самотності. Для цього вони провели науковий експеримент, запросивши взяти участь близько 3 тисяч людей від 20 до 60 років.

Чому через соцмережі з'являється почуття самотності: відповідь психологів

Чому через соцмережі з'являється почуття самотності. Фото: unsplash

Так, вчені з з Медичної школи Каліфорнійського університету дізналися, що ця руйнівна емоція найчастіше з'являється саме в молодих людей, які є активними користувачами соцмереж.

Психологи розповідають, що так відбувається тому, що люди дивляться на красиві картинки і починають порівнювати себе з іншими людьми. Через це людина починає сумніватися в собі і у неї з'являються тривожні думки. А потім це все починає переростати в глибоке почуття самотності.

Варто зазначити, що американці у віці до 60 років набагато менше переживають через подібні речі, тому що вони сфокусовані зовсім на іншому.

Експерти додали, що на почуття самотності можуть вплинути не тільки соціальні мережі, але також і порушений режим дня, відсутність коханої людини або маленьке коло спілкування.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, психологічний трюк, який змусить будь-кого звернути на вас увагу. Рано чи пізно в житті станеться ситуація, коли вам потрібно буде привернути увагу співрозмовника до себе. І якщо не знаєш, чим можна "зачепити" іншу людину, то подібне завдання може виявитися справжнім випробуванням. Щоб уникнути такого сценарію, психологи поділилися хитрим трюком, який змусить абсолютно будь-кого приділити вам кілька хвилин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини