Головна Новини Дозвілля психологія Через скільки років люди починають відчувати щастя від шлюбу
commentss НОВИНИ Всі новини

Через скільки років люди починають відчувати щастя від шлюбу

Американські експерти в ході дослідження з'ясували, через скільки років люди починають відчувати щастя від шлюбу

31 січня 2022, 16:50
Поділіться публікацією:

Життя в шлюбі не завжди буває легким і безтурботним, як це описують у казках і любовних романах. І виявляється, перші роки спільного життя не є найщасливішими, як вважає більшість.

Через скільки років люди починають відчувати щастя від шлюбу

Коли люди стають щасливими у шлюбі (фото з відкритих джерел)

Такими висновками поділилися американські дослідники, які проаналізували дані понад 2 тисячі подружніх пар різного віку (середній вік жінок склав 35 років, а чоловіків -37 років). Учасники експерименту протягом життя заповнювали анкети, в яких були питання щодо їх рівня задоволеності стосунками з чоловіком/дружиною. І як виявилося, перші 20 років спільного життя цей рівень стабільно падав, але після позначки у 20 років подружжя наново починало відчувати радість від спілкування та життя один з одним.

Вчені підсумували, що чим довше люди перебувають у шлюбі, тим більше починають цінувати, поважати один одного і це робить їх щасливими.

Нагадаємо, що кожна людина, одружуючись, хоче, щоб стосунки були гармонійними, міцними та щасливими. Але закохані можуть зіткнутися з багатьма труднощами. Сімейний психолог Андрій Ніколаєв розповів, що може "вбити" сімейний союз.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені опитали 290 сімейних пар, які щасливі у шлюбі довгі роки та зробили певні висновки. Які ж риси характеру мають бути у чоловіка та дружини, щоб їхній шлюб був міцним та гармонійним довгі роки?

Читайте також, що яскравість інтимних стосунків можуть зіпсувати "роки спільного життя", тому що все буденно і нецікаво. Як "перезавантажити" стосунки? Якими способами урізноманітнити сексуальне життя? В першу чергу, варто відкинути сором'язливість і невпевненість, адже подружжю потрібно повернути в сексуальне життя яскравість і пристрасть, а для цього необхідно діяти більш рішучими методами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини