Головна Новини Дозвілля Корисні поради Як швидко охолодитись у спеку: 5 простих та практичних методів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як швидко охолодитись у спеку: 5 простих та практичних методів

Мешканці жарких регіонів постійно стикаються зі спекою, тому мають свої корисні методи, як її пережити та охолодитись.

30 червня 2024, 07:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Як швидко охолодитись у спеку: 5 простих та практичних методів

Як охолодитись у спеку. Фото з відкритих джерел

В Україну прийшла чергова хвиля літньої спеки, а температура повітря в деяких регіонах сягає понад 30 градусів вище нуля. Портал "Коментарі" підготував 5 простих та корисних порад, як можна врятуватись від спеки.

Високі температури завдають шкоди всім, проте не в кожному українському будинку працює кондиціонер, який дозволяє комфортно почуватись у кімнаті у спеку. Користувачка TikTok дала кілька корисних порад, як жителі жарких регіонів планети рятуються від літньої спеки:

  1. 1. Якщо у вас є вентилятор, ви можете поставити перед ним тарілку з кубиками льоду або миску з холодною водою. Таким чином самостійно створений "кондиціонер" допоможе охолодити повітря у кімнаті.
  2. 2. Щоб швидко охолодитись, можна намочити рушник у холодній воді та покласти його на шию. Ще кращий ефект, якщо мокрий вологий рушник покласти на кілька хвилин до морозилки.
  3. 3. Врятуватись від спеки можна зануривши руки вище зап’ясть у холодну воду. Також можна охолодити тіло, якщо потримати руки кілька хвилин під проточною холодною водою
  4. 4. Також допоможе врятуватись від спеки охолоджуючий компрес. Можна взяти пакети для льоду або пляшку води та покласти їх у морозилку. Коли вода замерзне, пляшку можна огорнути в рушник та покласти на ноги.
  5. 5. Щоб у кімнаті було прохолодно, варто закрити вікно, яке дозволяє літній спеці потрапити в будинок. Також вікно можна прикрити шторою, яка б не пропускала сонячні промені, які нагрівають кімнату.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про єгипетський спосіб, як врятуватись від літньої спеки вночі.

Також "Коментарі" писали про те, що понад 500 людей загинули від спеки під час паломництва.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини