Головна Новини Дозвілля Корисні поради Як врятуватись від спеки вночі: єгипетський спосіб
commentss НОВИНИ Всі новини

Як врятуватись від спеки вночі: єгипетський спосіб

Мешканці Єгипту часто живуть у високих температурах, тому знайшли метод, який допомагає врятуватись від спеки під час сну.

19 липня 2023, 12:20 comments4766
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Спекотні дні радують не всіх, але справжня проблема виникає вночі. Тоді температура повітря трохи знижується у порівнянні з денною, і ви хочете нарешті заснути, але піт буквально ллється з вас. Що робити і як допомогти собі заснути в спекотну погоду.

Як врятуватись від спеки вночі: єгипетський спосіб

Як врятуватись від спеки вночі. Фото з відкритих джерел

Цього літа у різних куточках світу фіксують аномально високі температури. Зокрема у Китаї було встановлено один з історичних рекордів, коли температура піднялась до 52,2 градуса за Цельсієм. В Україні поки немає такої спеки, однак жара в 30 градусів також виснажлива.

Під час таких спекотних днів більшість з нас тягнеться до кондиціонерів та електричних вентиляторів. Однак для деяких людей кондиціонер викликає негативний вплив, зокрема він може викликати застуду, сушити шкіру і слизові оболонки. Однак це не означає, що ми приречені на спеку. Задовго до винаходу кондиціонера в 1902 році люди використовували інші способи зниження температури у нічний час.

Єгиптяни мають великий досвід, як боротись зі спекотними ночами. Вам знадобиться лише простирадло або рушник. Ось, що зазвичай роблять єгиптяни.

Намочіть великий рушник або простирадло в холодній воді, а потім сильно відіжміть. Тканина повинна бути вологою, але не мокрою. Тепер ми використовуємо її як ковдру, тобто вкриваємось нею. Волога тканина забезпечить приємну прохолоду і міцний сон.

Звісно, якщо ви не хочете заснути під чимось мокрим, можна скористатись іншим способом. Просто повісьте вологе простирадло на відкрите вікно. Таким чином тепле повітря, яке потрапляє у приміщення буде охолоджуватись.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай побив історичний рекорд температури.

Також "Коментарі" писали, що в Україну повертається спека: стовпчик термометра показуватиме +34 градуси.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини