Головна Новини Дозвілля Корисні поради Як перевірити свіжість яєць: корисні лайфхаки
commentss НОВИНИ Всі новини

Як перевірити свіжість яєць: корисні лайфхаки

Яйця - це корисний продукт, багатий на тваринний білок і вітаміни. Вони ідеально підходять для повноцінного сніданку, перекушування та дієтичного харчування.

30 грудня 2022, 05:35 comments1938
Поділіться публікацією:

Всім відомо, що яйця — це унікальний продукт, який засвоюється організмом людини практично повністю і містить велику кількість корисних речовин. Це якісне та недороге джерело повноцінного білка, необхідного кожному з нас.

Як перевірити свіжість яєць: корисні лайфхаки

Яйця/Фото з відкритих джерел

Враховуючи ціни на яйця, які сьогодні продовжують бити всі мислимі та немислимі рекорди, дуже важливо купувати саме якісні та свіжі продукти.

Перевіряємо свіжість яєць — лайфхакі

- перевірте термін придатності яєць - вони придатні для харчування 30 днів із дати виробництва.

- на яйцях не повинно бути жодного пошкодження - сколи та тріщини на яйцях неприпустимі.

- піднесіть яйце до вуха і трохи потрясіть його: нічого не чути - яйце свіже; через кілька секунд з'явилося відчуття, що вміст усередині бовтається - яйце не першої свіжості; явно чути булькання, сплески і хлюпання — яйце зовсім несвіже.

- наберіть в ємність холодну воду і опустіть туди яйце: якщо яйце горизонтально лежить на дні — воно свіже; яйце трохи підвелося або встало вертикально — не першої свіжості, але його можна використовувати для приготування гарячих страв та в тісто; яйце спливло на поверхню води – воно зіпсоване.

- обережно розбийте яйце, щоб не пошкодити жовток, і вилийте його в плоску тарілку: якщо жовток щільний, а білок в'язкий, пружний і добре тримається навколо жовтка — яйце свіже; якщо яйце розтеклося по тарілці, жовток не випирає, а білок дуже рідкий — яйце вже старе.

Варто пам'ятати, що офіційна дієтологія не рекомендує перевищувати норму в 2-3 яйця з жовтками на тиждень, а ось обмежень на білки немає. Однак зараз починають з'являтися дослідження, які не виявляють негативних впливів і за щоденного вживання жовтків. Все залежить від особливостей вашого організму.

Раніше "Коментарі" писали про те , що дієтологи назвали оптимальний вечірній перекус: топ продуктів. Якщо вірити фахівцям, немає нічого поганого в тому, що ми дозволяємо собі перекушування після 6 вечора. Головне, щоб між останнім прийомом їжі та відходом до сну пройшло хоча б три години.

Читайте також: Вчені виявили у пиві тисячі унікальних речовин: про що йдеться. Пиво — це слабоалкогольний напій, що отримується спиртовим бродінням солодового сусла за допомогою пивних дріжджів, зазвичай з додаванням хмелю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини