Головна Новини Дозвілля Корисні поради Підготовка до Великодня 2024: Коли і як готувати пасхальні частування
commentss НОВИНИ Всі новини

Підготовка до Великодня 2024: Коли і як готувати пасхальні частування

Унікальні традиції Великодня в Україні: підготовка до свята у 2024 році

16 квітня 2024, 18:30
Поділіться публікацією:

Наближається Великдень 2024 року, особливий день для православних віруючих, який відзначається цього року 5 травня. В Україні Великдень асоціюється не лише з релігійним змістом, а й із культурними традиціями, такими як випікання ароматної здоби та фарбування варених яєць. Напередодні цього світлого свята українці наслідують певні звичаї, щоб підготовка була виконана відповідно до традицій та духу часу.

Підготовка до Великодня 2024: Коли і як готувати пасхальні частування

Підготовка до Великодня 2024

Ключові дати підготовки до Великодня

Основна підготовка до Великодня припадає на Страсний тиждень, останні дні перед святом. Це час, коли православні віруючі готуються до Воскресіння Христового, зберігаючи продукти свіжими аж до свята. Зокрема, кульмінаційні моменти підготовки припадають на Чистий четвер та Велику суботу.

Чистий четвер – час для випікання та збирання

Чистий четвер, що у 2024 році випадає на 2 травня, вважається ідеальним днем для замішування дріжджового тіста для великодньої здоби. Цього дня прийнято не лише займатися підготовкою здоби, а й проводити генеральне прибирання у будинку, готуючи його до свята.

Велика субота – останні штрихи перед святом

Напередодні Великодня у Велику суботу (4 травня 2024 року) українці випікають здобу з тесту, підготовленого у Чистий четвер. Якщо ж підготовку тесту заздалегідь не було зроблено, є можливість замісити та випекти здобу вранці у суботу, щоб до вечора все було готове.

Освячення пасок та яєць

По завершенні підготовки українці традиційно складають паски та фарбування у святкові кошики та несуть їх до церкви для освячення. Це можна зробити протягом Великої суботи або вранці самого Великодня.

Важливі обмеження під час Страсного тижня

Страсна п'ятниця, день коли згадують страту Ісуса, є часом суворих обмежень. Цього дня не лише заборонено готувати їжу, а й взагалі виконувати будь-які домашні роботи. Також не прийнято готувати пасхальні страви безпосередньо в день Великодня, оскільки цей час призначений для святкування та відпочинку

Перед святом портал "Коментарі" пропонує перевірені та смачні рецепти пасок , починаючи від простих та традиційних та закінчуючи вишуканими та складними варіантами, а також дає рецепти для приготування білкової глазурі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини