Головна Новини Дозвілля Корисні поради Названо п'ять кімнатних рослин, які є небезпечними для здоров'я (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо п'ять кімнатних рослин, які є небезпечними для здоров'я (ФОТО)

Як виявилося, деякі кімнатні рослини здатні не тільки тішити око, а й завдавати реальної шкоди здоров'ю.

25 грудня 2022, 19:32 comments1671
Поділіться публікацією:

Вважають, що кімнатні рослини зазвичай прикрашають наш будинок і радують око, а також виконують додаткові функції: освіжають повітря, знищують бактерії та відлякують комах. Проте фахівці попереджають, що є квіти, які категорично не слід тримати у себе в будинку. Які саме рослини вважаються "вампірами", здатними нашкодити людині, читайте нижче.

Названо п'ять кімнатних рослин, які є небезпечними для здоров'я (ФОТО)

Бонсай/Фото з відкритих джерел

Олеандр. Ця рослина дуже красива і дуже отруйна. Воно має шикарні, насичені квіти та яскраве листя. Але ця рослина дуже небезпечна для закритих приміщень і її краще садити у дворах або на вулиці, оскільки чагарник вкрай токсичний. У маленькій кімнаті, де стоїть квітка, у вас почне як мінімум сильно боліти голова.  

Варто розуміти, що всі його частини – квіти, листя, стебла та особливо сік – містять токсичні речовини, при контакті з якими у людини порушується серцевий ритм, починається запаморочення, нудота і навіть непритомність. Відомо, що в минулому люди гинули, коли використовували його стебла як шампури.

Названо п'ять кімнатних рослин, які є небезпечними для здоров'я (ФОТО) - фото 2

Бонсай. Це дуже красива та благородна рослина, яка ідеально вписується в будь-який інтер'єр. Однак, варто розуміти, що бонсаї не такий вже й безпечний, тому що люди з підвищеною чутливістю або схильністю до алергій негативно сприймають цю рослину. Лікарі попереджають, що необережний дотик до нього може викликати сильний алергічний висип.

Названо п'ять кімнатних рослин, які є небезпечними для здоров'я (ФОТО) - фото 3

Молочай.   Цю рослину часто називають "різдвяною зіркою" через форму та забарвлення листя. При цьому з ним варто дотримуватися правил безпеки і дотримуватися дистанції, тому що при попаданні соку молоча на шкіру з'являється висип, а якщо кішка або собака з'їдять його лист, то це загрожує тварині рвотою і діареєю.

Названо п'ять кімнатних рослин, які є небезпечними для здоров'я (ФОТО) - фото 4

Англійський плющ . Квітка популярна завдяки своїй невибагливості та красі. Але він здатний викликати алергічну шкірну реакцію із свербінням, висипом або пухирями. Плющ ідеально використовувати в декорі будинку зовні або у дворі, але тільки там, де немає домашніх тварин, так як навіть від одного листочка у тварини можуть початися проблеми з диханням, параліч або навіть кома.

Названо п'ять кімнатних рослин, які є небезпечними для здоров'я (ФОТО) - фото 5

Каладіум. Його ще називають слонове вухо, і він вважається одним із найтоксичніших рослин для свійських тварин. Якщо кішка або собака з'їсть його, то у тварини починається сильний набряк, печіння та блювання.

Названо п'ять кімнатних рослин, які є небезпечними для здоров'я (ФОТО) - фото 6

Раніше "Коментарі" писали про те, що вчені показали безсмертну рослину (ФОТО) . У нашому світі існує безліч дивовижних рослин, про які ми з вами навіть не здогадуємось. Про один із таких унікальних "примірників" ми й поговоримо сьогодні.

Читайте також:   Найпростіше: яку зелень можна виростити взимку на підвіконні. Взимку, як ніколи, нам не вистачає вітамінів та свіжої, ароматної зелені. На допомогу приходить підвіконня, на якому, за бажанням, можна організувати цілий міні-город.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини