Рубрики
МЕНЮ
Slava Kot
Згідно зі статистикою у Великій Британії кожного року понад 2,4 млн осіб страждають від харчових отруєнь. Для когось це проходить без ускладнень за кілька днів, іншим не так щастить. Британська вчена Пріморс Фрістоун, яка викладає клінічну мікробіологію в університеті Лестера, радить, яких речей слід уникнути у своїй харчовій поведінці, щоб зменшити ризики отруєння.
Продукти, які можуть викликати отруєння. Фото з відкритих джерел
Пріморс Фрістоун говорить, що переваги роботи мікробіолога полягають у тому, що такі вчені, як вона знає, як уникнути харчових отруєнь. Тому вона дала кілька корисних порад, до яких слід прислухатись, щоб не отримати харчове отруєння.
Пріморс Фрістоун пояснює, що під час обіду на пікніку ми виносимо їжу на вулицю і тоді ризик харчового отруєння зростає. Їжа приваблює літаючих та повзаючих комах, як от мух, ос чи мурах. Усі вони можуть переносити мікроби, зокрема кишкову паличку, сальмонелу та лістерію. Мікробіолог наголошує, що ключем аби уникнути захворювань є чисті руки, тому на природі слід використовувати спиртові гелі, однак і вони не вбивають всіх мікробів.
Вчена вказує, що слід бути обережним на шведських столах, фуршетах або інших місцях, де присутньо багато їжі поблизу великої кількості людей. Зараження мікробами може відбуватись через дотики до їжі, або якщо людини чхнула чи кашлянула поблизу страви. Доктор Пріморс Фрістоун радить не їсти їжу, яка стоїть понад дві години на відкритому повітрі.
Фрістоун говорить, що є продукти, які вона ніколи не їсть – це сира морська їжа. Мікробіолог пояснює, що молюски працюють як фільтратори і можуть концентрувати у своїй тканині віруси та бактерії. Таким чином можна підхопити харчове отруєння від сирих молюсків, мідій, морських равликів та інших. Вчена радить добре проварювати морську їжу перед вживанням, адже тепло ефективно вбиває мікроби.
Доктор Пріморс Фрістоун радить уникайте салатів та іншої зелені в пакетиках. Вчена проводила дослідження щодо безпеки салатів та виявила, що вони можуть містити бактерії харчового отруєння, які розмножуються у соку з листя салату. Мікробіолог радить зберігати салат у холодильнику, добре промити після відкриття упаковки та з'їсти якомога швидше після покупки.
Запам'ятовуйте ці поради та дотримуйтеся їх, щоб уникнути харчового отруєння та отримати додаткову безпеку для вашого здоров'я.
Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відбувається з вашим тілом, якщо ви щодня їстимете помідори.
Також "Коментарі" писали, коли їсти банани для найбільшої користі.
Новини