Головна Новини Дозвілля музика Україна покращила свої шанси на перемогу на Євробаченні-2023
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна покращила свої шанси на перемогу на Євробаченні-2023

Виконавці від України гурт Tvorchi піднялись на третє місце в рейтингу букмекерів щодо шансів на перемогу в пісенному конкурсі.

10 травня 2023, 19:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За кілька днів до фінального виступу Євробачення-2023 букмекери покращили показники українського гурту Tvorchi на перемогу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на таблицю коефіцієнтів пісенного конкурсу.

Україна покращила свої шанси на перемогу на Євробаченні-2023

Гурт Tvorchi на Євробаченні 2023. Фото з відкритих джерел

За день до першого півфіналу букмекери ставили Україну на четверте місце в загальному рейтингу та оцінювали шанси на перемогу на рівні 6%. Однак після виступів станом на 10 травня гурт Tvorchi піднявся на третє місце і має показник 8%. Українські виконавці обігнали представницю Франції La Zarra, яка втратила 2% і тепер розташована на четвертій позиції з шансом на перемогу у 5%.

У першому півфіналі взяли участь обидва лідери рейтингу букмекерів. Шведська співачка Loreen, яку оцінюють як майбутню переможницю Євробачення-2023 підвищила свої шанси. До півфіналу Loreen мала шанси на перемогу у 39%, а після феєричного виступу з піснею Tattoo – 47%.

Фінський репер Käärijä дещо втратив свої позиції та тепер його перемогу на пісенному конкурсі оцінюють у 21%, у порівняні з попередніми 24%. Виграш Євробачення представниками Іспанії, Ізраїлю та Норвегії оцінюють у 3%. Решта 1% або нижче.

Нагадаймо, що цьогорічний конкурс Євробачення мав відбутись в Україні, адже у 2022 році гурт Kalush Orchestra здобув перемогу в Італії. Однак через російське вторгнення і безперервну війну організатори перенесли Євробачення-2023 до Великобританії. Саме представник цієї країни зайняв друге місце минулого року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в англійському місті Ліверпуль, який приймає Євробачення-2023 відкрили перший Монумент миру для України.

Також "Коментарі" писали про масштабну кампанію на знак солідарності з Україною, яку зробили організатори пісенного конкурсу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини