Головна Новини Дозвілля музика Штучний інтелект написав замість Вакарчука нову пісню для "Океану Ельзи": відео
commentss НОВИНИ Всі новини

Штучний інтелект написав замість Вакарчука нову пісню для "Океану Ельзи": відео

Через кілька днів після прем'єри Вакарчук розповів, що пісню писав не він, хоча й вийшла вона за його авторством

16 лютого 2021, 18:02 comments1158
Поділіться публікацією:








12 лютого "Океан Ельзи" випустив нову пісню і кліп до неї. А сьогодні фронтмен гурту Святослав Вакарчук у своєму Twitter написав, що автором пісні є ніхто інший як штучний інтелект.

Штучний інтелект написав замість Вакарчука нову пісню для "Океану Ельзи": відео

Нова пісня ОЕ від ШІ. Фото: Оксана Курмаз

За словами музиканта, програма послухала усі пісні з репертуару "Океану Ельзи", і спираючись на них, написала свою.

"Тепер, коли всі вже почули пісню #БезТебеМенеНема розкрию вам таємницю. Пісня написана штучним інтелектом. Ну місцями подібно вийшло)", — розкрив карти Вакарчук.

Пісня справді, дуже подібна за своїм текстом на інші пісні гурту, а деякі фрази, навіть повністю дублюють своїх старших родичок. Втім, на офіційному каналі "ОЕ" на YouTube йдеться про те, що автором музики та слів є Святослав Вакарчук.

"Ради справедливості трек трохи відрізняється. Штучний інтелект додав трохи фанку і радості", — пишуть у коментарях до запису Вакарчука.

Багато користувачів Twitter обурилися тим, що співак скористався послугами штучного інтелекту, і запитали, чи це першоквітневий розіграш.
Інші дописувачі зраділи інформації про причетність штучного інтелекту і почали жартувати, згадуючи нещодавнє політичне минуле Вакарчука і називаючи його також витвором штучного інтелекту.

Сам кліп і пісня, як і у більшості випадків, оповідають історію кохання. Що не дивно, оскільки їхній реліз відбувся напередодні Дня всіх закоханих. Головними героями відео є трендові нині котики, які співають і намагаються розібратися у своїх романтичних відносинах.

"І так, назва пісні саме така — #БезТебеМенеНема", — наголошується у релізі пісні на YouTube. Очевидно, гурт вирішив одразу натякнути своїм прихильникам, що пісня незвичайна.

"Океан Ельзи" активно робить саме "котиків" лейтмотивом творчості на найближчий місяць, адже у Facebook всіх своїх шанувальників гурт вже близько тижня називає "котики".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про пісенні рекорди Spotify, та розповіли, яка пісня набрала 17 млн прослуховувань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини