Головна Новини Дозвілля музика Неземне звучання: п'ять найбільш незвичайних музичних інструментів
commentss НОВИНИ Всі новини

Неземне звучання: п'ять найбільш незвичайних музичних інструментів

Історія деяких інструментів налічує тисячі років і йде далеко за межі нашої ери

30 вересня 2020, 15:23 comments2464
Поділіться публікацією:








Музичні інструменти людина стала використовувати більш ніж 30 тисяч років тому. За цей час багато з них зникли або пройшли чималий шлях еволюції. Але деякі навіть зараз дивують своїм неземним, екзотичним звучанням. Рейтинг найбільш незвичайних з них склало видання "Вокруг света".

Неземне звучання: п'ять найбільш незвичайних музичних інструментів

Мбіра. Фото: EN.WIKIPEDIA.ORG

Музичний лук

Це один з найдавніших музичних інструментів. Деякі вчені припускають, що саме його зображували деякі племена на наскельних малюнках 15 тисяч років тому. Виглядає цей предок всіх струнних інструментів як звичайнісінький лук, і його досі використовують жителі деяких регіонів Африки, Океанії, Азії та Південної Америки. До речі, стріляти з його допомогою не вийде.


мбіра

Щоб почути, як звучить цей інструмент, доведеться посмикати за язички, які закріплені на резонаторі. Виготовляють його найчастіше з черепашачого панцира, дерева або навіть гарбуза. Самі ж язички майструють з бамбука або дерева. Історія мбіри налічує близько 3 тисяч років. Зараз її найчастіше використовують під час духовних практик.


Колісна ліра

Зовні колісна ліра трохи нагадує скрипку, яка розпухла. Всього інструмент налічує близько десятка струн. Коли, вони стикаються з обертовим колесом, лунає характерний гул. Щоб змінити ритм, музиканту досить почати крутити колесо швидше або ж повільніше.


Скляна гармоніка

Музичний інструмент зі скляних посудин вперше ще в XVIII столітті спорудив ірландець Річард Покрич. Він додав в них різну кількість води, завдяки чому й отримав оригінальне звучання. Незабаром інструмент трохи удосконалив засновник США і винахідник за сумісництвом Бенджамін Франклін. З того часу зовнішність і принцип роботи скляної гармоніки майже не змінилися.


Хвилі Мартено

Цей музичний інструмент ніколи не користувався величезною популярністю. Його винайшов француз Моріс Мартено, який служив радистом. Йому довелося поєднати досвід, отриманий в радіотехніці, свої пізнання в музиці та навички гри на скрипці. У підсумку вийшло диво техніки, яке за звучанням чимось нагадує людський голос.


Раніше "Коментарі" також розповідали про найдорожчі велосипеди у світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини