Головна Новини Дозвілля лайфхаки Які види зелені можна легко виростити у себе на підвіконні
commentss НОВИНИ Всі новини

Які види зелені можна легко виростити у себе на підвіконні

Яку зелень можна легко виростити у себе вдома на підвіконні: експерти назвали кілька видів

9 квітня 2022, 02:25
Поділіться публікацією:

Зелень – джерело вітамінів, мікроелементів та антиоксидантів, тому по можливості частіше додавайте її до свого раціону. А можливості буде більше, якщо висадити кілька видів корисних рослин у себе на підвіконні.

Які види зелені можна легко виростити у себе на підвіконні

Що висадити на підвіконні (фото з відкритих джерел)

Зелена цибуля

У складі зеленої цибулі багато вітамінів С, А, Е, а також заліза, сірки, фтору та інших речовин, які корисні для роботи організму. Зелена цибуля – відмінний засіб для профілактики застуди, авітамінозу. Цей продукт покращує травлення, зміцнює волосся, зуби та нігті. Нарешті, зелена цибуля дуже корисна для жіночої та чоловічої репродуктивної системи.

Цибуля — одна з найпростіших у вирощуванні культур, для неї навіть не доведеться купувати ґрунт. Можна просто взяти неглибокі ємності, наповнити їх водою та занурити в неї коріння цибулинки. Через пару днів з'явиться зелене пір'я.

Петрушка

У цьому продукті багато селену — мікроелемента, який робить зір кращим, прискорює обмін речовин, позитивно впливає на роботу щитовидної залози та ШКТ. Особливо важливо їсти якнайбільше петрушки навесні — щоб захистити себе від авітамінозу. Доглядати за рослиною теж досить просто. Їсть два способи її посадки: можна кинути в ґрунт насіння або посадити заздалегідь приготовані коріння. У другому випадку зелень буде більш пишною.

Важливо пам'ятати: петрушці потрібен час, щоб зійти до трьох тижнів. Землю потрібно постійно поливати та захищати від пересихання.

Крес-салат

У цьому виді зелені багато вітамінів А, Е, С, К, холіну та йоду. Завдяки своєму складу крес-салат покращує пам'ять та когнітивні функції, підвищує настрій та рятує від депресії, знижує навантаження на нирки та допомагає людям із проблемною шкірою позбутися прищів.

Виростити крес-салат можна вже за 2-3 тижні. Для цього потрібно забезпечити достатнє освітлення, регулярно поливати та розпушувати ґрунт. Ще сходи потрібно регулярно проріджувати — інакше рослина ослабне, і ви залишитеся без урожаю.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як удвічі збільшити врожай огірків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини