Головна Новини Дозвілля лайфхаки Як заощадити на покупці основних продуктів? П’ять порад
commentss НОВИНИ Всі новини

Як заощадити на покупці основних продуктів? П’ять порад

Кожен з нас знає ситуацію, коли йде в магазин за кількома продуктами на вечерю і залишає 500-1000 грн на касі.

3 вересня 2022, 16:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Через війну з Росією та окуповані території півдня країни в Україні шалено дорожчають продукти. Українці роблять все, що можуть для ЗСУ, а також шукають нові шляхи економії та скорочення витрат. Покупка акційних продуктів та відмова від найдорожчих товарів — це тільки початок.

Як заощадити на покупці основних продуктів? П’ять порад

Як заощадити на основних покупках продуктів. Фото з відкритих джерел

1. Доставка їжі

Це зручне, але дороге рішення. Страви в ресторанах коштують набагато дорожче, ніж страви, приготовані самостійно. Крім того, часто стягується плата за доставку. У підсумку за таке задоволення доводиться чимало платити.

2. Шукати дешевші альтернативи

Часто, готуючи, ми дотримуємося рецептів, що не завжди виявляється на користь нашій кишені. Варто шукати дешевші замінники, наприклад, замість оливкової олії використовувати соняшникову, а дорогий сорт сиру замінити на доступніший за ціною.

3. Відмова від деяких продуктів

Варто проаналізувати свій постійний список покупок і знайти найбільші витрати. Часто це речі не першої необхідності. Багато людей витрачають великі гроші на солодощі, солоні закуски чи газовані напої. Коли ми від них відмовимося, і здоров’ю, і гаманцю це піде на користь. І якщо ви не хочете повністю відмовляти собі в задоволенні, хоча б обмежте такі "розважальні" покупки.

4. Зверніть увагу на знижки

У деяких магазинах є спеціальні стелажі або холодильники для продуктів зі знижкою. Там ви знайдете продукти з близьким до закінчення терміном придатності. Візьміть їх, якщо ви впевнені, що встигнете їх з’їсти. Завдяки цьому ви значно заощадите. Часто також можна знайти речі з пошкодженим пакуванням, які також продають за нижчою ціною.

5. Поділіться їжею

Фудшерінг стає все більш популярною ідеєю, яка передбачає віддачу надлишку їжі та прийняття її від інших. У багатьох містах у соціальних мережах є групи, де можна обміняти або подарувати продукти харчування. Це чудова нагода врятувати їжу від псування, а також трохи заощадити.

 Раніше, портал "Коментарі" писав поради від дієтологів стосовно часу снідання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олег

16 листопада 2022, 23:13

Від поїздок відмовилися, від покупок на віоліті відмовилися, тепер і в продуктовий ходити зась


Новини