Головна Новини Дозвілля ЗСЖ В який час найкорисніше снідати: порада вчених
commentss НОВИНИ Всі новини

В який час найкорисніше снідати: порада вчених

Харчовий годинник – це система всередині тіла, що контролює вивільнення інсуліну та інших гормонів

9 грудня 2021, 01:45
Поділіться публікацією:

У кожного з нас поняття сніданку досить розтягнуте. Хтось їсть, як тільки прокинеться, а для когось цілком нормально вперше перекусити близько полудня. Але, як кажуть вчені, існує тимчасове вікно, коли організм отримує більше користі від їжі. Як пише Ехргеѕѕ, ранній сніданок допомагає уникнути деменції та раку кишечника. Тому, за словами дослідників з Міського університету Нью-Йорка, краще їсти о 6-7 ранку – у цей час організм отримує максимум користі.

В який час найкорисніше снідати: порада вчених

Сніданок - фото з відкритих джерел

У дослідженні взяли участь 34 тисячі американців. Зокрема вчені просили учасників записувати час їжі. Зазначається, що випробувані були старші 40 років, а дослідницький проєкт тривав кілька десятиліть. У висновках йдеться, що сніданок з 6 до 7 ранку знижує шанси смерті від серцевих захворювань або раку на 6% у порівнянні з тими, хто снідає о 8-й ранку. Крім того, люди, які пізно снідають, ризикують захворіти на діабет. Харчовий годинник – це система всередині тіла, що контролює вивільнення інсуліну та інших гормонів, пов'язаних із травленням їжі. Зокрема, якщо ви будете постійно їсти пізніше, ваше тіло буде виробляти меншу кількість інсуліну, – сказали вчені. До того ж снідати в ранній час корисно через те, що організм спав уночі і довгий час не отримував їжі. Тому він потребує якнайшвидшого поповнення запасів "палива".

Нагадаємо, сніданок — найважливіший прийом їжі, будь то випливає з правильних продуктів , які покращують здоров'я і заряджають організм енергією. Що додати до свого ранкового раціону? Американські експерти кажуть, що на сніданок потрібно вживати страви з високим вмістом клітковини та білка, а також звичайну питну воду, свіжі овочі, фрукти, вітамін С та яйця.

Дієтолог Алісія Галвін вважає, що ранок треба починати з каші, в яку можна додати ягоди, фрукти, мед, а тим, хто віддає перевагу сніданку яєчні, — доповнити страву потрібно свіжими овочами, наприклад, болгарським перцем. Фахівець із харчування Лорен Маклеод зазначила, що запустити метаболічні процеси в організмі вранці допоможе проста вода з додаванням лимона чи імбиру. З її допомогою можна вивести токсини, що накопичилися за ніч.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини