Головна Новини Дозвілля лайфхаки Як вибрати колготки: кілька корисних порад
commentss НОВИНИ Всі новини

Як вибрати колготки: кілька корисних порад

Вивчивши поради, ви зможете вибрати якісний, зручний, довговічний виріб

5 жовтня 2020, 22:35
Поділіться публікацією:

Осінь — сезон колготок. Сайт Я хочу допоможе визначитися з вибором цього аксесуара жіночого одягу, щоб не зіпсувати образ.

Як вибрати колготки: кілька корисних порад

Фото: dw.com

Так, вибір колготок залежить від того, куди ви їх одягаєте. Наприклад, на офіційні заходи із суворим дрес-кодом колготки повинні бути прозорими і не щильними- до 20 ден. Крім того, вибирайте колір колготок, який максимально відповідає кольору вашої шкірі. Якщо ж на вас чекає вечірній вихід-віддайте перевагу панчишним виробам чорного кольору.

Також, під взуття із відкритим носком вибирайте вироби без пальчика, а під босоножкі- без ущільнення в районі п'яти.

Визначаючись в щільності колготок, беріть до уваги взуття-чим масивніше і тепліше взуття, тим щільніше колготки.

Ажурні колготки або в малюнок не припустимі в діловому стилі. Винятком може бути шов на задній поверхні ноги-як ознака якості виробу.

Під облягаючий одяг надягають колготи з ажурною гумкою і плоским швом.

Вибираючи колготки, звертайте увагу на запах. Якісні панчішні вироби мають приємний аромат, дешеві ж, навпаки, пахнуть синтетикою.

Вивчивши склад виробу, ви, напевно, зробите вдалий вибір.

Лайкра — відповідає за міцність і еластичність колготок. Хороші колготки містять не менше 10% лайкри, якщо більше 30% — це лікувальний варіант.

Мікрофібра (волокно з поліестеру і поліаміду) — відповідає за м'якість і комфорт при носінні. Колготки з її додаванням міцні і довговічні в носці.

Акрил додають в теплі колготки для зігріваючого ефекту. Але є один мінус — на акрилових колготках швидко утворюються катишки.

Бавовняна ластка дозволяє не надягати під виріб нижню білизну.

Крім класичних варіантів для офісу, повсякденного життя і виходу в світ — існують коригувальні та медичні колготки.

Коригувальні вироби виготовлені з більш щільного матеріалу в районі стегон, сідниць і живота. За рахунок цього вони виправляють недоліки фігури.

Медичні — рекомендуються для носіння при варикозі і вагітності. Тиск матеріалу в таких виробах, на відміну від коригуючих, розподіляється по всій поверхні ноги, слабшаючи якраз на стегнах. Таким чином кровообіг в нижніх кінцівках нормалізується. Підібрати такі колготки вам допоможе лікар.

Антицелюлітні колготки просочені спеціальним складом, який розщеплює підшкірний жир. Продаються тільки в аптеках.

Як вибрати матові колготки? Знайте, фірмові колготки мають приємний приглушений блиск, який не відрізниш від природного світіння шкіри. Справа в тому, що виготовляються такі вироби з ниток поліаміду з круглим перетином, які гарантують практично 100-відсоткову матовість. Недорогі варіанти з ниток поліаміду з квадратним і трикутним перетином будуть віддавати глянцевим блиском. Робіть висновки!

Крім того, вивчаючи упаковку, враховуйте, що найменш виражений блиск мають колготки категорії 5-8-10-15 DEN. Також, чим більше в виробі фібри, тим менше вони будуть блищати. Крім того, всі моделі з утяжкой мають глянсовий блиск.

Ну і пару слів про інші позначення на упаковці.

DEN — щільність волокна, що визначається товщиною пряжі. Цифра, що стоїть поряд з позначкою DEN, на жаль, не означає міцність (чим більше — тим вище) — тільки прозорість-непрозорість. Влітку допустимі — 5-8-10-15 DEN, міжсезоння — 20-40, зима — 50-100.

РА (ПА) — 100% поліамід. Це означає, що ноги практично не будуть "дихати".

3D — використання у виробництві технології Lycra 3D. За рахунок цього колготки відмінно тягнуться в різних напрямках, ідеально облягають ноги, міцніші, ніж полиіамидові.

PushUp, LiftUp, EffectUp, UP — колготи підтримують живіт і сідниці, зазвичай щільні.

Double covered — лайкра подвійний обкрутки, що додає їм міцності.

Support — медичні колготки для профілактики варикозного розширення вен.

Cleresse — колготки з антицелюлітний ефект.

Раніше "Коментарі" писали про те, як скласти базовий гардероб на осінь 2020




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини