Головна Новини Дозвілля лайфхаки Як накопичити на мрію: цінні поради від експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Як накопичити на мрію: цінні поради від експерта

Є мрія - значить, є і мотивація

28 березня 2021, 16:05
Поділіться публікацією:

Напевно, кожен мріє про великий будинок, красивий автомобіль або розкішну відпустку на березі океану. Але на реалізацію цих бажань потрібні чималі кошти, які не можна просто так дістати з кишені. Якщо хочете накопичити на мрію, потрібно знати певні секрети.

Як накопичити на мрію: цінні поради від експерта

Як накопичити гроші / фото: Fotolia / Jeanette

На своїй сторінці в Instagram фінансовий радник Любомир Остапів розповів, що накопичити на велику покупку може кожен, але до цього процесу потрібно підійти відповідально. Насамперед, якщо ви хочете купити будинок / квартиру або автомобіль, то не досить просто мріяти про це.

Експерт каже, що кілька годин потрібно присвятити тому, щоб скласти план, як ви можете досягти цієї мети: скільки вам за все потрібно коштів, за який час ви можете їх заробити, де можна взяти ці ресурси.

По-друге, візуалізуйте. Тоді кожен навіть маленький крок до мети буде мотивувати до реалізації мрії.

Фінансист також радить користуватися правилом Уоррена-Баффета, яке полягає в тому, щоб відразу, як тільки ви отримали свій дохід, відкласти від нього 10% (або іншу частину) і лише потім розподіляти залишок. Інакше є ризик, що ви й не помітите, як витратите ці гроші на інші речі.

Ще можна контролювати та розподіляти свої доходи-видатки за допомогою спеціальних додатків. Головне — вибрати для себе максимально зручний, щоб процес обліку був значно цікавішим.

Крім того, не забудьте про перестраховку. Намагайтеся зберігати відкладені кошти відразу в кількох валютах. Примножити свій дохід можна і за допомогою інвестицій у світовий ринок капіталу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які способи допоможуть накопичити за рік кругленьку суму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини