Головна Новини Дозвілля лайфхаки Стало відомо, яке масло прискорює ріст волосся на 40%
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яке масло прискорює ріст волосся на 40%

Зміна росту волосся на шкірі голови оцінювалося за чотирма результатами

7 травня 2021, 04:19
Поділіться публікацією:

Випадання волосся є проблемою багатьох людей: як чоловіків, так і жінок. Вчені виявили, що масло насіння гарбуза може прискорити зростання волосся на цілих 40%. Вчені з Кореї набрали 76 пацієнтів чоловічої статі з легкою або помірною випаданням волосся. Щодня протягом 24 тижнів їм давали або 400 мг олії насіння гарбуза, або плацебо, пише healthline.

Стало відомо, яке масло прискорює ріст волосся на 40%

Олія насіння гарбуза (фото з відкритих джерел)

Зміна росту волосся на шкірі голови оцінювалося за чотирма результатами: оцінка стандартизованих клінічних фотографій незацікавленим експертом, бали самооцінки пацієнтів, товщина волосся на шкірі голови і кількість волосся на шкірі голови.

У групі, що приймала масло насіння гарбуза, ріст волосся збільшився на 40%. При цьому збільшилася не тільки довжина, але і щільність.

"Дослідження показує, що масло насіння гарбуза може поліпшити стан волосся і її слід розглядати як альтернативне лікування", — уклали автори.

Нагадаємо, 39-річна мешканка невеликого містечка Данстейбл (Великобританія) Мелані Левелин не мила волосся протягом трьох років. Британка поділилася історією свого експерименту і пояснила, чому зважилася на такий крок. Мелані розповіла, що успадкувала від свого батька непрості волосся, тому що після кожного миття вони ставали дуже кучерявими і це стало для британки справжньою проблемою. З самого дитинства вона була змушена витрачати багато часу і грошей, щоб навести порядок на голові, тому що зверталася за допомогою до фахівців. Потім жінка вирішила, що не буде мити голову. "Спочатку мені було досить складно, адже виникало відчуття певної недбалості. Але через тиждень я побачила, що волосся виглядає непогано", — розповіла Левелин.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини