Головна Новини Дозвілля лайфхаки Стало відомо, скільки часу не можна сідати за кермо, випивши пива, вина чи горілки
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки часу не можна сідати за кермо, випивши пива, вина чи горілки

В Україні встановлено гранично допустимі показники алкоголю в крові, сечі та повітрі, що видихається, з урахуванням того, що в організмі водія може міститися природний алкоголь через різні захворювання або продукти

4 січня 2022, 15:17 comments2505
Поділіться публікацією:

На жаль, далеко не всі водії адекватно ставляться до заборони після вживання алкоголю сідати за кермо автомобіля. Є й ті, хто допустимі 0,2 проміле, сприймають як можливість випити за кермом слабоалкогольний напій, забуваючи, що спиртне, нехай навіть у невеликій кількості, є однією з найпоширеніших причин ДТП. Як інформує видання "Коментарі", про це повідомляється на сайті Автопоміч.

Стало відомо, скільки часу не можна сідати за кермо, випивши пива, вина чи горілки

Алкоголь. Фото: з відкритих джерел

Сьогодні максимально значення алкоголю у крові водія дорівнює 0,2 проміле. При цьому спектр спиртних напоїв дуже великий і всі вони мають різний час виведення з організму людини.

Один із найпопулярніших серед чоловіків спиртний напій – пиво. Якщо ви вип'єте 500 мл, то алкоголь зможе залишити ваш організм тільки через 2-2,5 години. Ну, а якщо ви побалуєте себе двома пляшками пива, випивши 1 літр, то цей час потрібно подвоїти. На виведення з організму потрібно до 5 годин.

Далі йде ще один напій — вино, що часто вживається. Випивши 100 мл вина, потрібно 1,5 години на виведення з організму. Ну, а якщо ви вжили 0,5 літра, то найближчі 7 годин за кермо точно краще не сідати.

Замикає трійку спиртних напоїв — горілка. Випивши горілки в об'ємі 100 мл, вам знадобиться 4 години, щоб алкоголь вийшов з організму. А от якщо ви "подолали" 300 мл, то алкоголь перебуватиме в організмі вже мінімум 14 годин. Якщо ж свято пройшло на ура та випито 0,5 л на особу, то мінімум добу сідати за кермо машини категорично заборонено.

Читайте також на порталі "Коментарі" – експерти розповіли, який алкоголь краще пити на свята.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини