Головна Новини Дозвілля лайфхаки Скільки часу відновлюється людина після безсонної ночі
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки часу відновлюється людина після безсонної ночі

Сомнологи вважають, що після однієї безсонної ночі організму потрібно три доби для того, щоб відновити біоритми

8 лютого 2022, 05:00 comments1665
Поділіться публікацією:

Бажання повеселитися або переглянути серіал може вплинути на ваше рішення відмовитися від сну. Однак, ви повинні бути готові до цих негативних наслідків. Сомнологи вважають, що після однієї безсонної ночі організму потрібно три доби, щоб відновити біоритми. Якщо людина не висипається 3-4 дні поспіль, щоб прийти в норму, тижня може не вистачити, пише wonderzine.

Скільки часу відновлюється людина після безсонної ночі

Сон (фото із відкритих джерел)

Недавнє дослідження показало, що після дефіциту сну відновиться важко навіть молодим людям. Тринадцять людей віком 20 років, які спали на 30% менше, ніж їм потрібно протягом 10 ночей, повністю не відновили більшість своїх когнітивних процесів навіть після семи ночей необмеженого сну. Нестача сну є величезним стресом для організму. Додайте до нього повсякденні негаразди та отримайте сильний удар по психоемоційному стану. Якщо мозок не отримав належну частку енергії, він шукатиме інші варіанти, щоб зарядитися. Швидше за все, будь-яка їжа, яку ви побачите на своєму шляху, потрапить до рота.

Нагадаємо, шум – одна з головних перешкод для гарного нічного сну. Що підтверджує і професор Нілонг Вес. Що з цим можна вдіяти? Розповімо про це далі. За словами лікаря, важливо додати до спальні кілька речей – м'які меблі, килимки та щільні штори. Про це розповідає видання Medikforum. "Звук відбивається від жорстких поверхонь і поглинається м'якими", — пояснює професор Вяс. Установка товстіших склопакетів може допомогти з шумом зовні, а використання звукоізоляції заглушить галасливих сусідів. Швидке та просте рішення – використовувати беруші або навушники з шумом придушення. Крім того, можна включати білий шум, який допомагає заглушувати інші звуки. Шумна атмосфера може призводити до фрагментації нічного сну, навіть якщо ви не прокидаєтеся.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини