Головна Новини Дозвілля лайфхаки Сім Лайфхак для "очкариків" - як носити маску, щоб окуляри не запотівали
commentss НОВИНИ Всі новини

Сім Лайфхак для "очкариків" - як носити маску, щоб окуляри не запотівали

Оскільки пандемія йти на спад не збирається, захисні маски ще довго будуть частиною повсякденного вжитку, як, наприклад, восени парасолька і рукавички взимку. За допомогою рекомендацій, зазначених нижче, позбавте себе від непривабливої долі "очкарика" і захистіть своє здоров'я

29 жовтня 2020, 17:48 comments2704
Поділіться публікацією:

Вимушені карантинні обмеження типу обов'язкового носіння захисної маски стали справжнім випробуванням для тих, хто носить коригувальні окуляри. Адже загальновідомий факт, що при найменшому видиху крізь аксесуар тепле вологе повітря підіймається, через що скло окулярів пітніє. Людині доводиться робити зайві рухи тіла, знімаючи окуляри, протирати лінзи, або жертвувати своє безпекою, носячи маску нижче носа. "Країна" поділилася рекомендаціями для тих, хто змушений носити окуляри через поганий зір, під час масочного режиму.

Сім Лайфхак для "очкариків" - як носити маску, щоб окуляри не запотівали

  Спосіб № 1. Для того, щоб не допустити вихід повітря поверх маски на окуляри, перед одяганням захисного аксесуара загніть верхній її край всередину, окуляри надіньте так, щоб вони сіли поверх маски. Але краще вибрати маску з краями, в які вшитий дріт. Це допоможе придавити її до носа і розрівняти на обличчі.

Сім Лайфхак для ”очкариків” - як носити маску, щоб окуляри не запотівали - фото 2


Спосіб № 2. Підкладіть під маску в місці доторку з носом ватний диск, серветку або шматок тканини, що знову ж таки не дасть теплому повітрю підійматися під окуляри. Таким способом користуються навіть в наукових лабораторіях, працюючи в окулярах з мікроскопом — співробітники приклеюють по межі маски на обличчя вузьку смужку паперового лейкопластиру або малярного скотчу.

Сім Лайфхак для ”очкариків” - як носити маску, щоб окуляри не запотівали - фото 3

Спосіб № 3. Промийте лінзи мильним розчином і ретельно просушіть. Гліцерин, що входить до складу мила, утворює на лінзах тонкий наліт, який не дасть волозі осісти на склі. Але потрібно врахувати одне "але" — видимість крізь скло в цьому випадку трохи знизиться.

Сім Лайфхак для ”очкариків” - як носити маску, щоб окуляри не запотівали - фото 4

Спосіб № 4. Боротися з запотівання окулярів допоможе і піна для гоління. Потрібно взяти краплю засобу, нанести й втерти, а потім протерти від слідів серветкою. Мінус лайфхаку — ефект зберігається не більше години.

Сім Лайфхак для ”очкариків” - як носити маску, щоб окуляри не запотівали - фото 5

Рада № 5. Для "очкариків" в аптеках продається спеціальний засіб від запітніння для всесезонного використання. Але і цей метод має один мінус — якщо температура повітря нижче -10, лінзи покриються тонкою кіркою льоду.

Сім Лайфхак для ”очкариків” - як носити маску, щоб окуляри не запотівали - фото 6

Рада № 7. Мабуть, найпростіший лайфхак — просто перекрутити гумки маски на вухах, повітря буде виходити з боків, а не вгору.

Сім Лайфхак для ”очкариків” - як носити маску, щоб окуляри не запотівали - фото 7

Раніше "Коментарі" писали про 6 лайфхаків з прибирання квартири.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини