Головна Новини Дозвілля лайфхаки Що посадити поряд з малиною, щоб вберегти її від шкідників
commentss НОВИНИ Всі новини

Що посадити поряд з малиною, щоб вберегти її від шкідників

Експерти розповіли, що посадити поряд з малиною, щоб уберегти рослину від шкідників та підвищити її врожайність

15 квітня 2022, 05:35
Поділіться публікацією:

Малина – смачна та дуже корисна ягода, яка зустрічається практично на кожній садовій ділянці. Але з чим краще садити рослину, щоб підвищити її врожайність та захистити від різних шкідників?

Що посадити поряд з малиною, щоб вберегти її від шкідників

З чим садити малину поруч (фото з відкритих джерел)

Досвідчені садівники кажуть, що найчастіше на надземну частину малини заряться комахи, зокрема малиновий жук та стеблева муха. З ними можна боротися хімічними чи біологічними препаратами, але вони не зовсім нешкідливі. Як варіант, для обробки рослини можна використовувати народні засоби, але вони можуть бути не настільки ефективними, як цього хотілося б.

Тому, експерти рекомендують затиснути поряд з малиною яблуню, бо вона захищатиме кущі від сірої гнилі. Також між рядами ягоди можна висадити бобові та злакові.

Але щодо захисту від шкідників, то найкращими варіантами є рослини, які виділяють стійкий запах. Це може бути часник, базилік та селера. З квітів малинових шкідників відлякують ромашка та пижма, півонія, бузина та чорнобривці.

Нагадаємо, що картопля — одна з найпопулярніших і найсмачніших овочів в Україні, але підвищити її врожайність досить непросто, особливо якщо ви не досвідчений дачник. Проте експерти поділилися кількома секретами, які допоможуть у цій справі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що досвідчені дачники поділилися секретами, які допоможуть збільшити врожай огірків удвічі.

Читайте також, що у городній зелені міститься багато вітамінів, мінералів та корисних речовин, які потрібні нашому організму. Її можна додавати до салатів, супів та інших страв, щоб надати їм аромату літа. Однак зелень здатна нашкодити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини