Головна Новини Дозвілля лайфхаки Річ з характером: як прати вовняні вироби
commentss НОВИНИ Всі новини

Річ з характером: як прати вовняні вироби

Ці поради допоможуть вам зберегти улюблені речі на роки

19 жовтня 2020, 16:37
Поділіться публікацією:

Восени особливе місце в гардеробі кожного займають речі з вовни: светри, кардигани, кофти. Це стосується не тільки жіночого гардероба, а й чоловічого — адже натуральна краса, затишок і тепло, створювані в холодну пору цими виробами стають незамінними. І так буває прикро, коли вже після першого прання замість любленої кофти або светри ти отримуєш щось незрозуміле і розтягнуте, яке в кращому випадку тепер можна носити виключно вдома. Як правильно прати вовняні речі, щоб вони служили вам вірою і правдою протягом декількох років, читайте на Новини. tut. by.

Річ з характером: як прати вовняні вироби

Дійсно, ніколи не знаєш, як буде поводитися вовняна річ в пранні. М'яка пряжа кардигана може перетворитися в жорстку щетину, а улюблену сукню "облипку" розтягнутися в розмір оверсайз, або зменшитися на три розміри. Часто причина таких неприємностей полягає в невірно обраному режимі машинного прання, температурі води, і кількості оборотів при віджимі. Все це призводить до змін в структурі пряжі.

Не варто прати вовняну річ, якщо на ній немає явних забруднень. Такі вироби чудово провітрюються, що не утримуючи в собі запах поту, тютюну і т.д. Але, якщо одяг дійсно брудна, дотримуйтесь правил, перерахованих нижче.

Перед тим, як відправити вовняний виріб в машинку, виверніть її навиворіт. Періть такі предмети гардероба окремо від інших речей з використанням спеціального засобу, в якому відсутній луг і міститься ланолін. Цей компонент пом'якшить одяг і не дасть утворитися катишкам.

Перевірте, чи співпадає режим прання "вовна" з допустимою температурою і віджиманням.

Для тих, хто все ж не хоче ризикувати й вважає за краще ручне прання, необхідно дотримуватися таких правил: температура води не повинна перевищувати 30-35 ° C, піну з одягу слід неодноразово виполіскувати, а потім використовувати пом'якшувачі або кондиціонери для одягу. Щоб річ не деформована, не використовуйте відбілювачі, які містять хлор, адже він псує структуру волокна, з якого виготовлена річ. Краще обробіть забруднене місце в водно-оцтовому розчині. Пляма на світлій тканині протріть перекисом водню. А краще застосувати спеціальні засоби для виведення плям.

Друга половина успіху в уході вовняної речі міститься у правильній сушці.

Виполоскані вироби вичавлювати не потрібно, просто дайте воді стекти. Загорніть виріб в рушник і промокніть, щоб  волога, яка залишилася, вбралася. Розстеліть сухий рушник на горизонтальній поверхні, розправте річ і залиште сохнути. Періодично необхідно перевертати виріб, міняти підстелену тканину.

Якщо в складі речі є частка синтетики, то досушувати можна, розвісивши на плечики, але звертайте увагу, щоб вони мали округлі форми, щоб виріб не деформувався на опуклостях і кутках. Ні в якому разі не сушіть вовняний одяг на радіаторах або обігрівачах.

Для того, щоб погладити вовняну річ, виверніть її навиворіт, робіть це через тканинну серветку, змочену в оцті, і дотримуючись температурний режим. Так виріб не буде блищати.

Крім перерахованих правил, ось ще кілька, які допоможуть уникнути псування вовняних виробів.

Білі речі періть окремо від кольорових.

Не замочуйте такі вироби.

Вода для прання і полоскання повинна бути приблизно однієї температури.

Зберігайте вовняні речі на плічках, а також подбайте про засоби боротьби з міллю.

Раніше "Коментарі" писали про те, як швидко відіпрати чорницю з одягу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини