Головна Новини Дозвілля лайфхаки На що потрібно звернути увагу при купівлі меду: корисні лайфхаки
commentss НОВИНИ Всі новини

На що потрібно звернути увагу при купівлі меду: корисні лайфхаки

Визначити якість меду прямо на ринку або в магазині допоможуть нескладні дії

18 серпня 2020, 04:45 comments1561
Поділіться публікацією:

Мед — один з продуктів, який може зберігатися тривалий час і не псуватися, якщо, звичайно, він натуральний і якісний. Існує кілька простих способів визначити якісний мед прямо на ринку або в магазині. Корисні лайфхаки опублікувало "Сегодня".

На що потрібно звернути увагу при купівлі меду: корисні лайфхаки

Якщо ви прийшли магазин, то переверніть пляшку з медом і поспостерігайте: натуральний мед не повинен бути дуже рідким і швидко стікати, після перевертання тари повинно з'явитися не більше двох бульбашок.

На ринку у вас буде можливість спробувати мед і провести невеликий тест. Візьміть краплю меду і розітріть на руці — якщо місце буде липким, то мед розведений цукром.

Зверніть увагу, що якісний мед стікає з ложки повільно, довгою ниткою. А ось фальсифікований продукт ллється швидко і навіть розлітається бризками.

Крім того, перевірити мед ви зможете і після покупки. Ложку меду вилийте в глибоку тарілку і налийте холодної води. Через п'ять хвилин неякісний мед розчиниться, тоді як якісний — покриється кристалами.

До слова, не бійтеся затвердіння меду — це також говорить про його натуральність. Але відзначимо, що деякі сорти меду не кристалізуються, наприклад, акацієвий.

Додамо, що найбільш смачним і корисним вважається мед соняшнику.

Нагадаємо, раніше ми розповіли рецепт  медового коктейлю,  що освіжає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини