Головна Новини Дозвілля лайфхаки Методи, які працюють: як вивести плями від трави з одягу
commentss НОВИНИ Всі новини

Методи, які працюють: як вивести плями від трави з одягу

Як у домашніх умовах можна впоратися з плямами трави на одязі: кілька способів, які працюють

11 травня 2022, 04:25
Поділіться публікацією:

Плями трави на одязі — прикра проблема, яка потребує швидкої реакції. Експерти розповіли, за допомогою яких засобів можна випрати речі, щоб не залишилося сліду.

Методи, які працюють: як вивести плями від трави з одягу

Як вивести плями від трави з одягу (фото з відкритих джерел)

Сіль

Змішайте 1 ст. л солі зі склянкою води та обробіть розчином забруднену ділянку одягу. Залишіть так на півгодини, а потім закиньте річ у пральну машину.

Нашатирний спирт

Цей спосіб підійде для світлих бавовняних та лляних тканин: 1 ст. л спирту розведіть у склянці води. Отриманий розчин нанесіть за пляму та залиште на 30-40 хвилин. Потім потрібно випрати річ з порошком.

Перекис водню

3% розчин перекису водню нанесіть на пляму за допомогою ватного або марлевого диска та залиште на 30 хвилин. Після промийте ділянку водою і відправте річ у пральну машину.

Як випрати траву з джинсів

З джинсовими виробами може бути важче, але способи позбутися плям трави все ж таки є. Для цього вам знадобиться господарське мило та окріп.

Намильте забруднену ділянку, потріть щіткою або губкою, залиште так на 15-20 хвилин, а потім випрасуйте річ у пральній машині.

Від свіжої плями може допомогти позбутися і звичайний окріп. На джинсову тканину нанесіть гарячу воду, рясно полийте забруднену ділянку і відразу ж випрасуйте. А ось з плямами, які в'їлися, може допомогти нашатирний спирт і мило.

У 250 мл теплої води розведіть 1 чайну ложку нашатирного спирту і залийте пляму. Через 15-20 хвилин рясно натріть його господарським милом і замочіть у гарячій воді. Залиште джинси ще на 20 хвилин, а після випрасуйте їх у пральній машині.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як прати вовняні вироби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини