Головна Новини Дозвілля лайфхаки Гриби при смаженні темніють: простий інгредієнт змінить ситуацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Гриби при смаженні темніють: простий інгредієнт змінить ситуацію

Просто додайте сік лимону або оцет на сковорідку під час смаження грибів, і вони збережуть свій колір.

сьогодні, 17:35
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Гриби є чудовим доповненням до багатьох страв, але при смаженні іноді вони швидко темніють, що може зіпсувати їх апетитний вигляд. Це потемніння — природний процес, який викликають ферменти в грибах при контакті з киснем. Щоб зберегти яскравий колір, скористайтесь простою, але корисною порадою.

Гриби при смаженні темніють: простий інгредієнт змінить ситуацію

Лимонний сік та оцет збережуть колір грибів. Фото з відкритих джерел

Причини потемніння грибів

Гриби темніють через високий вміст води: під час смаження волога вивільняється, через що вони фактично тушкуються, а не смажаться. Крім того, ферменти у складі грибів окислюються, спричиняючи зміну кольору.

Як зберегти колір грибів при смаженні

Правильно підготуйте гриби: обережно промийте їх під проточною водою, потім ретельно висушіть паперовим рушником. Сухі гриби збережуть колір краще. Щоб гриби не тушкувалися, наріжте їх тонкими скибочками та не кладіть надто багато на сковороду одночасно. Розміщуйте їх в один шар — так вони рівномірно смажитимуться й залишатимуться яскравими.

Розігрійте сковороду і використовуйте олію з високою температурою димлення, наприклад, соняшникову, рафіновану оливкову або кукурудзяну. Це сприятиме швидкому випаровуванню води і сприятиме рівномірному смаженню грибів.

Не соліть гриби на початку — сіль сприяє виділенню вологи, що прискорює потемніння. Додавайте сіль у кінці, коли гриби вже мають гарну текстуру.

Якщо хочете, щоб гриби зберегли свій світлий колір, додайте до них під час смаження кілька крапель лимонного соку або оцту. Кислота уповільнює окислювальні процеси, завдяки чому гриби залишаються світлішими.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, чи потрібно промивати макарони у холодній воді.

Також "Коментарі" писали про корисні поради про те, як розігріти картоплю фрі, щоб вона знову була хрусткою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини