Головна Новини Дозвілля лайфхаки Експерт відмовляє користуватися відбитком пальців на телефоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт відмовляє користуватися відбитком пальців на телефоні

Відбиток пальців може не тільки видати інформацію про власника, а й заблокувати телефон назовсім

12 листопада 2020, 13:55
Поділіться публікацією:

Нейротехнолог Тимур Садиков розповів виданню "Прайм", чому не варто користуватися відбитком пальців на гаджетах. За його словами, смартфони й без того виконують роль шпигуна та збирача даних про свого господаря. Якщо додати ще й дактилоскопічні дані, інформації про вас побільшає. Тим паче цей відбиток може бути наданий широкому колу невідомих людей, про яких ви і гадки не маєте.

Експерт відмовляє користуватися відбитком пальців на телефоні

Фото: Хакер

Друга причина, чому не варто використовувати відбиток пальців — технічні збої в роботі телефону. Інколи смартфони не приймають відбитки, підвисають. Часто механічні пошкодження також дають про себе знати. Якщо ви зробили подряпину або випустили телефон з рук, є велика ймовірність, що дактилоскопічні дані ви вже не використаєте. Сенсор не зможе розпізнати відбиток, а телефон так і залишиться заблокованим.

Тож експерт радить користуватися звичайним паролем. Тільки варто пам’ятати, що його потрібно періодично змінювати. Пароль повинен містити інформацію про певний день, тиждень, подію, яка відома виключно власнику смартфона.

Сайт “Коментарі” радить прочитати, чому завдяки соцмережам з'являється почуття самотності.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини