Головна Новини Дозвілля лайфхаки Де в будинку не можна сушити взимку одяг: з'явиться цвіль
commentss НОВИНИ Всі новини

Де в будинку не можна сушити взимку одяг: з'явиться цвіль

Категорично не радять сушити випрані речі у спальні

28 грудня 2022, 10:15
Поділіться публікацією:

Взимку після прання речі на балконі можуть сохнути тижнями, а якщо немає балкона, то потрібно прислухатися до порад, щоб не розвішувати білизну там, де це може негативно вплинути на мікроклімат. Як передає видання "Коментарі", про це пише "SantePlus".

Де в будинку не можна сушити взимку одяг: з'явиться цвіль

Білизна. Фото: freepik

Експерти радять тим, у кого немає балкона все ж таки придбати сушарку і відмовитися від ідеї розвішувати випрану білизну по всій квартирі, чекаючи, поки вона висохне. Зокрема, категорично заборонено вивішувати для просушування білизну у спальні. У більшості випадків спальні – це невеликі кімнати, де не такої витяжки та вентиляції, як, скажімо, у тій же ванній кімнаті. Тому, якщо вивішувати випране більше в спальні, то можна завдати шкоди своєму здоров'ю, адже незабаром може з'явитися пліснява та грибок, які вивести буде дуже складно.

Тому, якщо у вас немає балкона, відмовтеся від вивішування білизни у спальні. Виберіть інші кімнати. Перевагу потрібно віддати кімнатам, що найбільш провітрюються. Таким чином, завдяки циркуляції повітря білизна буде просушуватися швидше і буде мінімальний ризик, що у вашому будинку з'явиться цвіль.

Також у боротьбі з вологою вам може допомогти сіль. Потрібно наповнити кілька мисок сіллю і розставити їх підлогу кутами в кімнаті. Це допоможе увібрати надмірну вологість.

Якщо є можливість, купіть осушувач повітря, адже він значно покращує якість повітря і зберігає тепло.

До того ж не потрібно вивішувати білизну на батареях. Це може підвищити рівень вологості та одночасно зіпсувати якість одягу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — заморожені овочі та фрукти виявилися кориснішими за свіжі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

28 грудня 2022, 12:32

Важко погодитися. Всім відомо, що взимку повітря в звичайній квартирі дуже сухе, потрібен зволожувач. Це пояснюється тим, що зовнішнє повітря з нормальною відносною вологістю попадає до кімнати та нагрівається. Абсолютна вологість залишається такою, як була, а відносна, яку ми відчуваємо на собі - знижується. Тому сушарка для білизни в кімнаті замінить зволожувач. Та й білизна в сухому повітрі кімнати добре сохне. Це мій особистий досвід.


Новини