Головна Новини Дозвілля хобі Які цікаві хобі зроблять вас розумнішими і продуктивніше
commentss НОВИНИ Всі новини

Які цікаві хобі зроблять вас розумнішими і продуктивніше

Опубліковано список цікавих хобі, які підвищать вашу мозкову активність і зроблять більш продуктивним

18 жовтня 2021, 10:50
Поділіться публікацією:

Мозок також потрібно тренувати за допомогою інтелектуальних "важелів". І цей процес не обов'язково повинен бути нудним і монотонним. Експерти назвали список захоплень, які допоможуть стати розумнішими й підвищать ваш рівень продуктивності.

Які цікаві хобі зроблять вас розумнішими і продуктивніше

Як стати розумнішим і продуктивнішим Фото: Depositphotos

Медитація

Почніть медитувати, адже за допомогою такої практики можна контролювати свій розум, а ваше тіло зможе відпочити та розслабитися. Дослідники говорять, що таким чином ви вчитеся контролювати свої емоції, страхи, розвиваєте свої сильні сторони. Медитація стимулює мозкову активність, підвищує рівень концентрації й уваги.

Читання

Регулярне читання не тільки підвищує словниковий запас, а й знижує рівень стресу, тривоги, посилюючи всі три типи інтелекту: загальний, гнучкий і емоційний. Експерти кажуть, що читання стимулює ті ж нейрологічні області мозку, які працюють при отриманні реального досвіду.

Спорт

Щоденні фізичні вправи приносять користь не тільки фізичному, але й емоційному здоров'ю. Під час занять спортом клітини заповнюються BDNF — білком, який покращує пам'ять і концентрацію уваги.

Малювання

За допомогою малювання можна зміцнити пам'ять, тренувати мислення, оскільки під час процесу задіяні обидві півкулі головного мозку. Як кажуть дослідники, це хобі допомагає нам краще зосереджуватися на предметі й швидше засвоювати нові знання.

Подорожі

Нейробіологи кажуть, що подорожі підвищують продуктивність нашого мозку. Через зміну обстановки йому доводиться працювати активніше, пристосовуватися до нової інформації та подразників. По можливості відвідуйте нові місця і відкривайте нові горизонти, тому що це "збільшує потужність" мозку, знімає стрес і дає нові знання.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які захоплення і хобі позбавляють від стресу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини