Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Як сніданок може вплинути на стійкість до стресів: думка лікарів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як сніданок може вплинути на стійкість до стресів: думка лікарів

Сім приводів не відмовлятися від сніданку

12 жовтня 2020, 19:36
Поділіться публікацією:

Вченими неодноразово підтверджений факт того, що у людей, які снідають, обмін речовин краще, ніж у тих, хто відмовляється від ранкового прийому їжі. А чим швидше метаболізм, тим менше шансів, що ти набереш зайві кілограми. Крім того, ті, хто не снідає, до обіду мають неконтрольоване почуття голоду, через що їм загрожує переїдання, а це підвищує шанси набрати зайву вагу. І ще люди, які снідають, мають більшу стійкість до стресів. Про це пише Голос з посиланням на докази медиків.

Як сніданок може вплинути на стійкість до стресів: думка лікарів

Фото: gastronom.ru

Так, відомо, що сніданок допомагає впоратися зі стресом і підвищує захисні сили організму. Річ у тому, що ті люди, які снідають, отримують заряд енергії, вітамінів і мінералів. Отже, їх організм більш підготовлений перенести стресову ситуацію, ніж організм того, хто працює на голодний шлунок. А якщо до того ж ваш ранковий прийом їжі збалансований і багатий білками й клітковиною, мікрофлора кишківника буде в порядку, а значить, організм стає більш стійким перед різними інфекціями.

До того ж сніданок допомагає прокинутися і підвищує настрій. Відомо, що їжа — це джерело енергії для організму. Якщо зранку організм не підзарядити, людина буде відчувати сонливість і втому, і навіть кава не врятує в цьому випадку. Але якщо взяти для себе звичку постійно снідати, тоді людина відчуває себе бадьорою, а значить і настрій буде завжди хорошим.

Крім того, сніданок важливий для профілактики жовчнокам'яної хвороби. Науково доведено, що, якщо між прийомами їжі робити довгі перерви, відбувається застій жовчі в жовчному міхурі, в результаті якого можуть з'явитися відкладення у вигляді каменів.

Сніданок підтримує здоров'я серця і судин. Згідно з результатами багатьох досліджень, збалансований сніданок знижує рівень тромбоцитів і холестерину в крові. А виходячи з цього, знижується можливість виникнення серцево-судинних проблем.

Раніше "Коментарі" писали про топ -5 радах, які допоможуть зберегти ментальне здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини