Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Розминка насамперед: як правильно підготуватися до тривалого забігу
commentss НОВИНИ Всі новини

Розминка насамперед: як правильно підготуватися до тривалого забігу

Правильна розминка вкрай важлива, якщо ти вирішив підготуватися до серйозного забігу

18 грудня 2020, 17:16
Поділіться публікацією:

Біг є одним з найпопулярніших видів спорту. Він здатний привести тебе в відмінну фізичну форму і при цьому під час бігових тренувань вкрай важко занудьгувати — це завжди дуже захоплююче проведення часу. Особливо, якщо ти ставиш перед собою великі цілі, наприклад, пробігти марафонську дистанцію. Але в цій випадку вкрай важлива підготовка. Тому сьогодні ми розповімо тобі, які вправи слід робити під час підготовки до тривалих забігів, щоб подолати дистанцію швидше, ніж твої суперники.

Розминка насамперед: як правильно підготуватися до тривалого забігу

ФОТО: Бег, здоровье, красота

Стегна

Ноги необхідно поставити на ширині плечей, руки повинні бути на поясі. Крути тазом 15 разів за годинниковою стрілкою, потім — проти.

Стрибки

Швидкі стрибки є однією з головних запорук успіху в бігу. Немає необхідності стрибати якомога вище або далі. Необхідно робити це частіше. Вчені рекомендують відшукати 13-метровий проміжок вільної дороги або поля і пострибати на ньому туди-назад.

На одній нозі

Скачи ці ж 13 метрів в одну сторону на одній нозі, потім поміняй ногу і скачи назад. Нюанс — при цьому піднімай якомога вище коліна. Норма — вони повинні перебувати не нижче пояса.

Марш

Ще один спосіб підвищити швидкість бігу — марширувати високо піднімаючи носки. Тут ноги також повинні бути не нижче пояса. Ті ж 13 метрів — туди і назад.

Біг назад

Бігай назад так, щоб п'яти торкалися сідниць. Марафонці з Міннесоти радять: двадцять п'ять метрів туди і назад буде досить.

Ці вправи допоможуть зробити твій біг більш результативним. Крім того, вони дадуть можливість як слід розім'ятися і розігрітися перед серйозним забігом. Тому ні в якому разі не нехтуй ними. Також видання "Коментарі" розповість, чи можна бігати на голодний шлунок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини