Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Рецепт бадьорості: п'ять ранкових вправ, які замінять каву
commentss НОВИНИ Всі новини

Рецепт бадьорості: п'ять ранкових вправ, які замінять каву

Інструктор з йоги, цигун та тайцзицюань Дмитро Сандул розповів, які вправи з ранку допомагають зарядити організм енергією

2 лютого 2022, 12:10
Поділіться публікацією:

Багатьом людям зранку не вистачає енергії, тому вони налягають на каву та вирушають у своїх справах. Але експерт Дмитро Сандул каже, що є ефективніший і корисніший спосіб підбадьоритися після пробудження.

Рецепт бадьорості: п'ять ранкових вправ, які замінять каву

Як підбадьориться з ранку (фото з відкритих джерел)

За його словами, можна розпочинати зарядку ще в ліжку – з посмішки. Зустрічайте новий день із позитивним настроєм, плюс до всього, механічна робота м'язів обличчя "підтягне" емоційну сферу.

Перша вправа

Поставте ноги на ширину плечей, руки тягніть нагору, а за ними й м'язи спини. Голову можна опустити, а шию розслабити, щоби потягнути поздовжні м'язи. Опустившись, зробіть нахили вправо та вліво. Повторюйте вправу 5-10 разів.

Друга вправа

Поверніться в праву сторону, подивіться назад, а потім у ліву – погляд назад. Повторіть це щонайменше 10 разів. Якщо є пошкодження міжхребцевих дисків, тоді повний розворот не вдасться зробити, але невеликий необхідний, щоб розробити травмовані ділянки.

Третя вправа

Нахиліться вниз, розтягуючи поперек, щоб покращити свій кровообіг у сечостатевій системі. Зробіть 10 нахилів, можна із фіксаціями.

Четверта вправа

Поверніться у вихідне положення, поставте ноги на ширині плечей і здійсніть 10 присідань. Але не втрачайте позитивного настрою. І знову повертайтеся до розтяжки.

П'ята вправа

Сідайте на підлогу, максимально розведіть ноги убік, і слідом за руками м'яко витягніть тіло вперед. Зробіть 10 нахилів уперед.

Нагадаємо, які вправи для дихання допоможуть зняти біль.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як упоратися зі стресом за лічені хвилини: проста вправа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини