Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Правила від медиків, які допоможуть уникнути грипу та застуд
commentss НОВИНИ Всі новини

Правила від медиків, які допоможуть уникнути грипу та застуд

В основі даних рекомендацій лежать факти, доведені науковими дослідженнями, а також багаторічний професійний досвід

10 жовтня 2020, 01:13
Поділіться публікацією:

Медики порекомендували дотримуватися кількох правил, які допоможуть уникнути простудних захворювань в цей і так досить складний сезон. Про це пише Голос.

Правила від медиків, які допоможуть уникнути грипу та застуд

Джерело: tvoymalysh.com.ua

Рекомендація перша є загальновідомою. Не остуджуйте ноги та ніс до такої міри, щоб відчути дискомфорт. Рекомендація щодо носа пов'язана з тим, що цей орган є "воротами" для бактерій і вірусів. У тому випадку, коли ніс остигає, в ньому сповільнюється рух крові, отже — зменшується надходження клітин, що відповідають за місцевий імунітет. Крім того, відмовтеся від рукостискань і стежте за тим, щоб уникати дотиків обличчя руками.

Прання краще проводити при температурі води не менше 40 градусів, щоб убити віруси, мікроби та інші патогени, принесені на одязі ззовні.

А ви знаєте, що цукор може вплинути на імунну систему людини не в кращу сторону? Тому скористайтеся радою — скоротіть кількість споживаного цукру, в т.ч. і прихованого. А також дотримуйтеся режиму сну, адже оновлення організму відбувається тоді, коли людина перебуває "в обіймах Морфея".

Восени активний спосіб життя ніхто не відміняв — продовжуйте пробіжки, походи в спортзал або практикуйте мінімальну ранкову гімнастику. А також врахуйте — у спортзалі не перевантажуйтеся. Віруси люблять втомлений організм.

В період міжсезоння сонячного світла стає менше. Як результат, людина відчуває дефіцит вітаміну Д. який також відповідає за формування імунної системи. Поповніть запаси цього з'єднання продуктами, багатими на холекальциферол, або використовуйте синтетичні вітаміни.

Ще один лайфхак — промивання пазух носа і полоскання горла фізіологічним розчином. Вченими Пенсільванського університету доведено, що дана процедура вбиває патогени, які оселилися в носоглотці.

Також, медики настійно просять дотримуватися соціальної дистанції та не забувати мити руки. Доведено, що ані бактерицидні серветки, ані дезінфектор не рятують від небезпечних вірусів, які осідають на шкірі.

Раніше "Коментарі" писали про те, як потрібно дбати про "залізного коня" восени.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини