Головна Новини Дозвілля ЗСЖ П’ять канцерогенних продуктів, які викликають рак: їх варто уникати
commentss НОВИНИ Всі новини

П’ять канцерогенних продуктів, які викликають рак: їх варто уникати

Серед харчових продуктів, які ми споживаємо кожен день є такі, що становлять велику загрозу для нашого здоров'я та підвищують ризик розвитку раку.

12 жовтня 2023, 17:55 comments4030
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Щорічно у світі від раку помирає кілька мільйонів людей. Хоча деяким видам раку неможливо запобігти, для інших ви можете мінімізувати ризик появи, дотримуючись відповідної дієти та виключивши певні продукти зі свого раціону.

П’ять канцерогенних продуктів, які викликають рак: їх варто уникати

Продукти, які викликають рак. Фото з відкритих джерел

Червоне м’ясо та оброблені м'ясопродукти. Згідно з даними ВООЗ оброблені м’ясні продукти, такі як бекон та ковбаси, підвищують ризик колоректального раку. Також є підозри, що червоне м’ясо може викликати рак шлунку, стравоходу, підшлункової, матки та простати. Щоденне споживання 50 г оброблених м'ясопродуктів збільшує цей ризик на 18%.

Газовані напої. Ці солодкі напої містять велику кількість цукру або штучних підсолоджувачів, що сприяє ожирінню та раку. Шведські вчені опублікували результати дослідження у науковому журналі American Journal of Clinical Nutrition, яке вказує, що одна пляшка солодкого газованого напою підвищує ризик раку простати на 40%.

Гарячий чай. Вчені виявили, що напої за температури вище 60 градусів підвищують ризик розвитку раку стравоходу. Найнебезпечнішим серед гарячих напоїв виявився чай. Дослідження у журналі Oncology Journal of Cancer вказують, що гарячий чай на 90% більш канцерогенний, ніж охолоджений.

Чипси, картопля фрі та тости. Харчові продукти, які мають золотистий колір також можуть бути канцерогенними. При високих температурах обробки утворюється акриламід, який пов'язаний із ризиком раку. Крім того, такі продукти містять трансжири — найнебезпечніший для здоров'я вид жирних кислот.

Алкоголь. Не секрет, що алкогольні напої є шкідливими для здоров’я людини, однак рідко говорять про вплив алкоголю на рак. Регулярне вживання алкоголю збільшує ризик раку різних органів, включаючи гортань, ротову порожнину та печінку.

Зменште споживання цих продуктів та оберігайте своє здоров'я. Пам'ятайте, що правильне харчування — ключ до запобігання багатьох хвороб, включаючи рак.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про туристку, яка замовила страву з краба в ресторані. Вона не очікувала отримати такий рахунок.

Також "Коментарі" писали, чи корисний алкоголь у невеликих кількостях для здоров’я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини